Atunci când ne gândim la un stil de viață sănătos, primul lucru care ne vine în minte este eliminarea pâinii din dietă. Cât de inspirată este această alegere și ce se întâmplă în organsim dacă renunțăm complet la consumul de pâine?
Ce se întâmplă dacă nu mai mănânci pâine
Eliminarea pâinii albe din meniu vă poate face să slăbiți câteva kilograme, mai ales dacă aveți o dietă echilibrată, în timp ce excluderea pâinii din cereale integrale nu pare să fie o alegere atât de bună încât privează organismul de nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa în mod corespunzător.
Dacă veți renunţa la pâine sau la alţi carbohidraţi nu este exclus să vă confrunțați cu crampe mmusculare. Aceste contracţii dureroase pot să apară noaptea şi pot să dureze chiar și câteva minute. Pâinea integrală este bogată în electroliţi, iar atunci când corpul nu primeşte aceste nutrimente, pot avea loc spasmele musculare dureroase, informează clickpentrufemei.
Un alt dezavantaj al renunțării complet la consumul de pâine este reprezentat de pofta de dulciuri care va fi din ce în ce mai stringentă. Pâinea oferă organismului energie, iar atunci când corpul nu o mai primește va căuta surse alternative. Cei mai mulți dintre noi vom apela la alimentele care oferă rapid un boost de energie precum dulciurile sau băuturile carbogazoase, care reprezintă alegeri nesănătoase pe termen lung.
Mulți dintre nutriționiști nu recomandă renunțarea totală la consumul de pâine, ci îndeamnă spre moderație atunci când discutăm despre pâine și alte produse de panificație.
Cum poți păstra pâinea proaspătă pentru o perioadă mai lungă de timp
Pentru a păstra pâinea proaspătă mai mult timp pune-o într-un coș pentru pâine, iar alături de ea pune jumătate de cartof, un măr și puțină sare. Acestea îi vor menține proprietățile și va fi proaspătă pentru mai mult timp.
Un alt truc folosit în panificație este legat de sare. Sarea este un absorbant puternic. Așezată lângă pâine în dulap, sarea elimină excesul de umiditate și ucide germenii.