Redactia.ro
Home » Știri » Ce spun meteorologii despre noi episoade de iarnă severă în România

Ce spun meteorologii despre noi episoade de iarnă severă în România

vreme

Nu poate fi exclusă posibilitatea ca episoade de vreme severă să se producă în România, indiferent de sezon, este declarația făcută de Elena Mateescu, director general al Autorităţii Naţionale de Meteorologie (ANM).

„Aceste estimări săptămânale ne dau aprecieri ale anomaliilor termice sau de precipitaţii faţă de mediile climatologice. Mai ales în sezoanele de tranziţie putem să avem episoade scurte severe, indiferent de sezon, pot fi prelungiri ale sezonului de iarnă în primăvară sau de vară în luni de toamnă. Aşa cum se tot întâmplă”, a spus Elena Mateescu.

Perioada următoare va fi caracterizată de temperaturi ridicate

În legătură cu prognoza meteo pentru perioada imediat următoare, directorul ANM a explicat că săptămâna actuală va fi caracterizată de temperaturi maxime care vor depăşi 16 – 18 grade Celsius în vest, existând o tendinţă spre deficit a cantităţilor medii săptămânale de precipitaţii.

„Vorbim de săptămâna care începe azi până în 16 martie, condiţii în care e posibil ca în sud şi sud-est să vorbim de un fenomen de secetă puternică şi extremă.

Dacă luăm în considerare scenarii previzibile pentru 2021 – 2050, simulările indică posibilitatea menţinerii acestei tendinţe de creştere a temperaturii medii. Iată, avem luni de iarnă cu decembrie foarte calduros, cu abatare termică pozitivă de 3,1 grade, avem ianuarie, cu 1,4 grade şi februarie deja cu abatere termică pozitivă de 3 grade Celsius”, a explicat directorul ANM la Digi 24.

Vremea e specifică lunii aprilie

Vremea pare că a luat-o înainte și, în loc de februarie, s-a oprit în aprilie. Meteorologii anunță o săptămână cu temperaturi mult mai mari decât cele specifice datei calendaristice. În istoria măsurătorilor, recordul lunii februarie a fost înregistrat în 1995, cu 26 de grade Celsius la Medgidia.

La mijlocul săptămânii sunt anunțate ploi, însă vremea va fi mai caldă decât este normal în această perioadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: