Redactia.ro
Home » Știri » Ce spune prințul Emanuel despre ursul Arthur. L-a ucis sau nu?

Ce spune prințul Emanuel despre ursul Arthur. L-a ucis sau nu?

GALERIE FOTO (2) Ce spune prințul Emanuel despre ursul Arthur.

Ce spune prințul Emanuel despre ursul Arthur. Uciderea celui mai mare urs din România a declanșat isterie în rândul tuturor românilor. Prințul Emanuel de Liechtenstein este cel acuzat că a comis asemenea barbarie, contra sumei de 7.000 de euro. Acesta a avut prima reacție după ce subiectul a devenit cunoscut și în presa internațională.

Ce spune prințul Emanuel despre ursul Arthur. L-a ucis sau nu?

Ce spune prințul Emanuel despre ursul Arthur. Celebrul prinț Emanuel a ucis în luna martie cel mai mare urs brun din România, Arthur, în vârstă de 17 ani. Anunțul a fost făcut de organizațiile Agent Green și VGT, iar românii au fost extrem de indignați la aflarea acestei vești. Mai mult, subiectul a devenit cunoscut și peste hotare, iar prințul Emanuel de Liechtenstein a fost criticat dur de numeroase persoane. Recent, acesta a avut prima reacție cu privire la acest eveniment. Moștenitorul tronului susține că nu l-a ucis pe Arthur, susținând că are și dovezi fotografice care demonstrează că ursul împușcat și ucis de el nu a fost Arthur, ci o ursoaică.

Cu toate astea, prințul Emanuel și-a cerut scuze pentru toată situația, dar mai ales pentru moartea lui Arthur. „După ce un urs a pătruns frecvent în așezări, a fost clasificat ca periculos de către autoritățile române responsabile și eliberat pentru tragere. Am dobândit legal și am exercitat autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile. Îmi pare extrem de rău și prezint scuze pentru faptul că a fost creată o impresie care a făcut ca mulți oameni să aibă sentimentele rănite. Vânătoarea are o lungă tradiție pentru familia noastră. În acest caz, a servit și pentru evitarea pericolului”, a declarat prințul, potrivit publicației Fronen Zeitung.

Arthur, ucis de printul Emanuel

Potrivit ministrului Mediului, blana ursului Arthur va rămâne în România, fără să ajungă în casa prințului. Tzancos Barna susține că scoaterea trofeului din țară este considerată faptă penală.„Trofeul este în ţară. Blana și craniul, asta înseamnă trofeu, din câte am înțeles. Nu pleacă nici într-un fel din țară. Nu poate pleca. Nu știu de ce a dat banii. Blana și craniul sunt în județul Covasna, la acea asociație de vânătoare. Nu pot să plece din ţară. Este faptă penală dacă pleacă din ţară. Este o discuţie întreagă de ani de zile cu vânătorii de ce nu se poate scoate din ţară. Nu se poate! Punct”, a declarat ministrul Mediului.

Jurnalista care a descoperit cazul ursului Arthur

Împușcarea ursului Arthur a trezit în unii din noi, tristețe și revoltă. Gândul că Arthur a murit ca să ajungă trofeu de vânătoare, i-a indignat foarte mult pe români. Ramona Țintea, corespondet al Știrilor Pro Tv a fost cea care a realizat ancheta privind moartea ursului Arthur. Jurnalista a vorbit despre povestea acestei anchete care a revoltat atâta lume. “A fost o muncă de echipă, împreună cu activiştii de mediu de la Agent Green, fără ei, cu siguranţă nu aş fi reuşit să aduc la lumină acest caz. Am făcut şi alte anchete împreună, sunt partenerii mei de încredere.Despre braconaj şi despre faptul că urşii sunt vânaţi ilegal s-a tot vorbit, dar până acum, niciodată nu am reuşit să demonstrăm acest lucru. Sinceră să fiu, până nu am văzut documentele, până nu am văzut numele prinţului scris acolo, nu am vrut să cred, nu am vrut să entuziasmez„, a spus jurnalista.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc au deschis un dosar penal în acest caz și se fac cercetări pentru braconaj și uz nelegal de armă. După ce incidentul a ieșit la iveală, Ann-Kathrin Freude, coordonator al campaniei VGT, organizație pentru drepturile animalelor din Austria, a declarat că gestul prințului este o rușine pentru Austria.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: