Redactia.ro
Home » Știri » Ce sunt elementele de oțel inoxidabil montate la metrou? La ce ajută, de fapt

Ce sunt elementele de oțel inoxidabil montate la metrou? La ce ajută, de fapt

braille metrou

Metrorex are în plan să echipaze cele 63 de stații de metrou existente cu elemente din oțel inoxidabil aplicate pe suprafața deja existentă, precum și cu panouri de semnalistică Braille pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere. Proiectul are o valoare de 24,128 milioane de lei.

Metrorex montează panouri Braille pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere

S-a dat startul proiectului „Accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere”, iar la staţia de metrou Anghel Saligny s-au finalizat lucrările de montare a elementelor din oţel inoxidabil de către constructorul Somet S.A., cu subcontractantul Tiab S.A. Scopul proiectului este de a face staţiile de metrou mai accesibile pentru persoanele cu deficienţe de vedere prin aplicarea de elemente speciale şi panouri de semnalistică Braille.

Până în prezent, aproximativ 70% din lucrările necesare au fost finalizate la stația Nicolae Teclu în cadrul proiectului de accesibilizare a stațiilor de metrou pentru persoanele cu deficiențe de vedere. În curând, se va începe execuția lucrărilor la stațiile Nicolae Grigorescu și 1 Decembrie 1918, anunță Metrorex.

Montarea elementelor din oţel inoxidabil are rolul de a oferi ghidare persoanelor cu deficiențe de vedere în zona acceselor, pasajelor, vestibulelor, scărilor fixe și peroanelor stațiilor de metrou.

Asociația Nevăzătorilor din România a fost consultată pentru implentarea proiectului

Conform informațiilor furnizate de către Metrorex, Asociația Nevăzătorilor din România este implicată în mod constant în proiectul de accesibilizare a stațiilor de metrou, atât în etapa de proiectare, cât și în cea de execuție, fiind consultată în mod regulat, deoarece reprezintă principalii beneficiari ai proiectului.

,,Metrorex manifestă o preocupare constantă pentru oferirea de condiţii pentru deplasarea în siguranță în interiorul stațiilor de metrou și pentru creșterea mobilității persoanelor cu nevoi speciale. Prin acest proiect încurajăm utilizarea rețelei de metrou de către o categorie specială de călători – persoanele cu deficiențe de vedere”, a declarat Mariana Miclaus, director general al Metrorex.

,,Pentru staţiile de metrou unde deja există benzi speciale din ceramică: staţiile Jiului, Parc Bazilescu, Laminorului şi Străuleşti, legătura cu Terminalul Multimodal, sunt prevăzute completări locale cu benzi ceramice şi panouri de semnalistică Braille, iar pentru Magistrala 5, unde există deja benzile speciale în toate staţiile, vor fi montate doar panourile de informare. Obiectivele proiectului sunt acelea de a facilita accesul în staţiile de metrou a persoanelor cu deficienţe de vedere şi de a actualiza cerinţele legislative apărute ulterior execuţiei staţiilor de metrou„, se arată în comunicatul Metrorex.

Sursă foto: Metrorex

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: