Redactia.ro
Home » Știri » Ce sunt perseidele şi cât durează în august 2020. Spectacol pe cer în fiecare noapte

Ce sunt perseidele şi cât durează în august 2020. Spectacol pe cer în fiecare noapte

Ce sunt perseidele

În fiecare an în luna august, pe o perioadă de câteva zile, noaptea cerul va fi alcătuit din resturi de cometă numite Perseide. În acest an, roiul Perseidelor a început în 17 iulie și va dura până în 25 august.

Ce sunt perseidele şi cât durează în august 2020. Spectacol pe cer în fiecare noapte

Perseidele sunt o ploaie de meteori, asociată cu cometa Swift-Tuttle. Acest nor este alcătuit din particule lăsate în urmă de cometă în timpul călătoriei de-a lungul orbitei. Potrivit astronomilor, cea mai bună perioadă de observare a ploii de meteori este după miezul nopții, până dimineață.

În acest an, apogeul Perseidelor are loc când Luna este în faza de Utim Pătrar, care răsare după miezul nopții. Lumina generată pe parcursul nopții de satelitul nostru natural nu va influența vizibilitatea ploii de meteori.

Roiul Perseidelor poate lansa chiar și 150 de meteori pe oră, care au fiecare o viteză de circa 59km/s. Pentru a observa Perseidele, trebuie găsit un loc cu cer curat, departe de luminile parazite, precum cele din oraș.

Nu este nevoie de vreun instrument astronomic, este de ajuns ochiul liber adaptat la lumina scăzută a nopții. Acest fenomen al Perseidelor nu poate fi considerat o ploaie de stele, deoarece în timpul unei ploi de stele, pe cer pot fi observate câteva mii de meteori pe oră.

Cât durează Perseidele în 2020

În acest an, Perseidele au înregistrat maximul în noaptea de 12 august spre 13 august 2020, când luna a fost primul pătrar, iar pe cer au putut fi observați, între 60 și 150 de meteori ce vor cădea cu o viteză de aproximativ 59 de km/s.

Primele informații despre acest fenomen au fost auzite din Estul Îndepărtat. Totodată, Perseidele sunt mult mai vizibile în emisfera nordică, iar dacă se urmărește bolta cerească, se poate vedea și stelele și Calea Lactee.

Superstiții legate de Perseide

Se spune că Perseidele îndeplinesc dorințe, pentru că au o putere aparte. Pentru astrologii antici, acestea reprezentau un dar din partea zeilor, fiind o perioadă benefică prin care muritorii de rând primeau iluminare.

De asemenea,Perseidele afectau viața într-un mod neașteptat sau pot ajuta spre o viață mai bună. Potrivit tradiției populare, se spune că într-o perioadă mai dificilă, lumina stelelor căzătoare pot ajuta oamenii să depășească orice problemă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: