Redactia.ro
Home » Știri » Perseidele 2020 Live Stream. Vezi aici Video cu ploaia de meteoriți

Perseidele 2020 Live Stream. Vezi aici Video cu ploaia de meteoriți

Perseidele

Perseidele reprezintă un fenomen în care mai mulți meteori pot fi priviți pe cer, în nopțile de la jumătatea lunii august. Ziua de 12 august va fi cea mai plină, în care cerul va fi luminat de corpurile cerești, potrivit specialiștilor astronomi.

Cunoscute mai degrabă sunt numele de „ploaie de stele”, perseidele pot fi văzute în acest an în noaptea dinspre 12 spre 13 august, moment în care pe cer pot fi văzuți cei mai mulți meteoriți. Acest curent de metori aduce undeva între 50 și 80 de meteori pe oră.

Perseidele pot fi observate pe cer în toată perioadă dintre 17 iulie și 24 august.

Cum se produce, de fapt, ploaia de stele

Specialiștii de la  Observatorul „Vasile Urseanu” au explicat cum se formează perseidele. Cunoscut mai degrabă sub numele de „ploaie de stele”, fenomenul perseidelor este unul destul de complex, după cum explică astronomii instituției din Capitală.

„Fenomenul de stea căzătoare este arhicunoscut. Dâra luminoasă de pe cer este lasată de o particulă sub 1 mm diametru care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului. Pentru o fracțiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numește meteoroid, iar pietroiul care uneori cade pe Pământ se numește meteorit. Toate aceste particule de praf vin de la cometa 109P/Swift-Tuttle, care, când trece pe lângă Soare, sublimează şi praful cosmic prins în nucleul îngheţat este eliberat în spaţiu”, explică specialiștii de la la  Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu”.

Cum putem vedea perseidele

Potrivit informațiilor de la Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu”, nu este nevoie de niciun fel de instrument special pentru a vedea acest fenomen ceresc spectaculos. Perseidele pot fi văzute cu ochiul liber.

„Pentru a vedea meteori nu aveți nevoie de un instrument astronomic. Vă trebuie ceva pe care să stați întins, un sac de dormit sau un șezlong. Vă mai trebuie îmbrăcăminte groasă pentru că noptile de august sunt destul de răcoroase. Pentru a vedea cât mai mulți meteori, este nevoie să priviți cerul măcar o oră. Cu cât observați mai mult cu atât vedeți mai mulți meteori. Desigur, uneori este binevenită o pauză scurtă pentru dezmorțire”, scriu specialiștii de la Observatorul astronomic ”Vasile Urseanu” .

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: