Cea mai bună rețetă de pepeni murați în saramură. Dacă ești un împătimit al murăturilor, îți propunem să încerci o nouă rețetă de pepeni murați în saramură. Gospodinele au dezvăluit secretul acestei rețete, fiind cea mai perfectă pentru un deliciu culinar pentru anotimpul rece.
Cea mai bună rețetă de pepeni murați în saramură. Află care este secretul!
Cea mai bună rețetă de pepeni murați în saramură. Chiar dacă stai la bloc sau la casă, cu siguranță mama sau bunica au pregătit borcane întregi de murături pentru iarnă. Pe lângă castraveții în saramură, românii preferă și pepenii murați. În continuare vă prezentam o rețetă perfectă de pepeni murați în saramură.
Pentru prepararea ei ai nevoie de următoarele ingrediente:
- pepeni verzi de mărime mică-mijlocie
- ardei iuți
- morcov
- usturoi
- țelină(frunze și rădăcina)
- crenguțe de vișin
- mărar uscat
- boabe muștar
- piper boabe
- apă
- sare
Mod de preparare
Se aleg foarte bine pepenii mici, după care se înțeapă fiecare codiță. Această metodă este suficientp pentru ca legumele să aibă loc pe unde să-și tragă saramura. Se pune mărarul pe fundul butoiului, după care se așează pepenii în butoi, împreună cu crenguțele de vișin. Se adaugă morcovul și țelina rondele și ardeii iuți. Ulterior se pune usturoiul, boabele de muștar și de piper. Se toarnă apa cu sare, la un litru de apă se pune o lingură de sare pentru murături.
E foarte important ca saramura să acopere pepenii. Se păstrează puțin din zeama de saramură pentru a completa a doua zi. La câteva zile se rotesc pepenii, pentru a nu se forma floare deasupra lor. Închizi borcanul cu un capac cu filet și îl pui într-o oală pe fundul căreia ai așezat în prealabil o bucată de hârtie de bucătărie sau un șervețel de pânză. Se pune butoiul undeva la răcoare, într-o cămară sau paviniță.
Secretul unei saramuri bune nu stă doar în alcalinitatea apei, impuritatea sării, ci și condimentele care se adaugă la borcanul cu murătur.
Trebuie să ții cont de următoarele reguli dacă vrei ca rețeta să-ți iasă perfect:
- Sarea, un ingredient foarte important. Murăturile nu pot fi obținute cu orice tip de sare. În niciun caz nu trebuie să adaugi sare iodată, deoarece se vor strica. Cumpără sare gronjoasă, specială pentru murături.
- Adaugă condimente. Condimentele nu au doar rolul de a da savoare murăturilor. Acestea împiedică bacteriile rele să se înmulțească și să atace murăturile. Este obligatoriu să adaugi hrean, usturoi, semințe de muștar și mărar uscat.
- Atenție la borcan! Borcanul în care pui murăturile trebuie să fie curat și dezinfectat, iar capacul trebuie sa se închidă etanș. Altfel, riști ca murăturile tale să iasa moi sau chiar să se strice. De asemenea, indiferent de combinațiile de legume, condimentele precum muștarul, mărarul, usturoiul sau hreanul sunt obligatorii.
- Frunzele de vișin sunt la rândul lor conservanți și dau aroma potrivită pepenilor murați.
În cazul în care se folosește pepenele galben, sunt folosite următoarele ingrediente:
- 300 ml oţet 600 ml apă 1 pepene galben\
- 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată
- 6-7 cuişoare întregi un vârf cuţit de piper
- 100 g zahăr