Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cea mai nouă rețetă de eclere. Le prepari și le mănânci pe loc!

Cea mai nouă rețetă de eclere. Le prepari și le mănânci pe loc!

Cu toții adorăm eclerele! Sunt delicioase și poți încânta pe oricine cu acest desert de origine franceză. Vă prezentăm în rândurile următoare o rețetă unică de eclere, cu ciocolată pe deasupra și vanilie la interior.

Cea mai nouă rețetă de eclere. Le prepari și le mănânci pe loc!

V-ați întrebat vreodată cum puteți prepara eclere acasă? Ei bine, aflați că este foarte ușor și aveți nevoie de ingrediente aflate la îndemâna oricui. Iată mai jos o rețetă de eclere cu glazură de ciocolată și vanilie la interior.

Eclere cu cremă și glazură de ciocolată – o adevărată savoare! - Retete-Usoare.eu

Pentru acest tip de rețetă, aveți de mai multe ingrediente. Pentru coajă:

  • 6 ouă,

  • 1 cană ulei,

  • 2 căni apă,

  • 2 căni făină,

  • puțină sare,

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte,

  • 65 g făină,

  • 110 g zahăr,

  • 3 ouă,

  • 2 plicuri zahăr vanilat,

  • 200 ml frișcă lichidă,

Pentru glazură:

  • 4 linguri lapte,

  • 4 linguri zahăr,

  • 3 linguri cacao,

  • 50 g unt,

Dacă ați cumpărat sau aveți, deja, toate acestea, acum nu mai rămâne decât să treceți la treabă! Vă puteți apuca de ”gătit” astfel:

-Mai întâi se începe cu pregătirea aluatului. Într-o oală mică puneți apă, lăsați-o să fiarbă, adăugați peste puțină sare și ulei. După ce a fiert, se pune făina în ”stil ploaie”, se amestecă și se pun ouăle unul câte unul. Aveți grijă ca aluatul să nu fie prea moale, căci trebuie pus într-un poș cu gaura mare.  Într-o tavă se fac bastonașe și apoi se pun la cuptor timp de 30 de minute. După jumătate de oră, se scot eclerele și se lasă la răcit.

Reteta Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Umplerea cojilor

-Cât timp se răcesc eclerele, treceți la următorul pas. Într-o cratiță, se amestecă făina cu zaharul și cu ouăle. Peste acestea, se adaugă laptele încet până se omogenizează totul. Apoi se pune totul la foc mic și se amestecă în continuare până se obține o cremă. Apoi, se ia de pe foc, se pune zahărul vanilat, apoi se acoperă cu o folie de plastic și se lasă la răcit. În tot acest timp, puteți adăuga și frișca câte o lingură și amestecați. După ce ați făcut acest lucru, se taie cojile de eclere în două pe lung, se pune cremă în fiecare coajă, se unesc și apoi se pun la frigider.

Prepararea glazurei

-Ultimul pas este prepararea glazurei. Se pune pe foc laptele cu zaharul și cacaoa. Totul o să devină ca o smântână, peste care se mai adaugă două trei cubulețe de unt. Apoi mai amestecăm puțin și se obține glazura. Eclerele puse la frigider se scot și se pune glazură pe fiecare, apoi se dau din nou.

Dacă urmați toți acești pași puteți obține trei tăvi cu eclere! Poftă bună!

Sursa: bucătăriamamei.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: