Redactia.ro
Home » Știri » Ceai pentru tuse: cum să tratezi răceala în cel mai natural mod

Ceai pentru tuse: cum să tratezi răceala în cel mai natural mod

Ceaiul de ghimbir cu lămâie - miracol pentru sănătate și siluetă

Suntem în sezonul rece, iar răceala este inevitabilă. Aceasta se poate trata cu un simplu ceai fără să apelezi la medicamente. Medicii recomandă o serie de ceaiuri care pot ajuta organismul să fie sănătos.

Ceai pentru tuse: cum să tratezi răceala

Mulți dintre noi tindem să ne tratăm în mod natural atunci când suntem bolnavi. Acum suntem în sezonul rece și putem răci destul de ușor. Dacă vrei să eviți medicamentele, află că ceaiul este una dintre cele mai bune soluții pentru a te feri de răceală, informează csid.ro

Medicul David Kiefer, de la Centrul de Medicină Integrativă Arizona, recomandă o serie de ceaiuri care te pot scăpa de îmbolnăvire, inclusiv de tuse.

Ceai din scoarță de ulm

Ceaiul din scoarță de ulm este o metodă bună de a nu mai fi răcit. El ameliorează tusea și formează o peliculă pe membrana mucoasei faringelui, care stimulează expectoraţia. Ceaiul se poate prepara în felul următor:  într-un pahar de apă rece amesteca o linguriţă cu pudră din scoarţă de ulm. În pahar poți să adaugi câteva picături de tinctură de lemn dulce. Lemnul dulce ajută la scăpare de inflamație și oferă un gust dulce băuturii.

Ceai de ghimbir cu oregano sau cimbru

Într-o cană mare de apă clocotită, pune 3-4 bucățele de ghimbir proaspăt sau două lingurițe de pudră de ghimbir. Pestea acestea adaugă oregano sau cimbru. Ceaiul poate ajuta la eliberarea mucusului din gât și așa tusea poate dispărea și tusea. Medicii recomandă consumarea acestui tip de ceai de două ori pe zi.

Ceai de scorțișoară cu coajă de portocală

Cu ajutorul ceaiului de scorțișoară se pot îndepărta bronșita, enterocolita, parazitozele și candidoza.  Asta pentru că scorțișoara, în combinație cu coaja de portocală, creste temperatura corpului și ajută la vindecarea metabolismului. Pentru a prepara ceai de scorțișoară cu coajă de portocală, ai nevoie de:

– 2 linguriţe de ceai negru
– Puţină coajă de portocală
– Un baton de scorţişoară
– 600 ml apă fierbinte

În apa fierbinte, se lasă la infuzat batonul de scorţişoară vreme de 10 minute. După ce aceste zece minute au trecut, adaugă ceaiul negru și coaja de portocală și mai lasă la infuzat încă 3 minute. Poți îndulci ceaiul cu puțină miere de albine.

Ceai de lămâie cu miere de albine

Mierea de albine este cunoscută pentru proprietățile sale de a te scăpa de o tuse seacă, iar în combinație cu lămâia ajută și mai mult la vindecarea organismului de răceală. De altfel, lămâia conține vitamine C care protejează corpul uman de inflamație. Iată cum trebuie să-l prepari: fierbi apă, iar după ce faci acest lucru, pui peste o felie de lămâie cu o linguriță de  miere de albine.

Ceai de eucalipt

Ceaiul de eucalipt poate ajuta foarte mult la desfundarea nasului. El poate fi compus din două feluri: arbore de eucalipt și frunze de eucalipt. Frunzele de eucalipt sunt foarte benefice dacă ai o tuse seacă și persistentă. Pot fi făcute și inhalații care ajută la eliberarea căilor respiratorii. Potrivit specialiștilor, tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva picături de ulei de eucalipt într-un bol cu apă fierbinte și pune-ţi un prosop pe cap. Cel puţin zece minute ar trebui urmată această procedură.

Atenție, însă! Ceaiul se bea cald, dar nu fierbinte!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: