Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cele mai bune 3 sosuri pentru pui. Pe listă există și clasicul smântână cu gorgonzola

Cele mai bune 3 sosuri pentru pui. Pe listă există și clasicul smântână cu gorgonzola

Cele mai bune sosuri pentru pui.

Carnea de pui este una dintre cele mai ușor de gătit, mai ales pentru că nu durează mult, dar și pentru că merge cu mulțime de legume sau sosuri. Dacă vrei să faci puiul mai interesant, iată ce rețete de sosuri poți prepara pentru a-l servi alături de acesta.

Cele mai bune sosuri pentru pui. Îl complimentează perfect

Fie că vorbim despre un clasic mujdei de usturoi sau despre un sos tailandez, fie de cel clasic de smântână cu mozarella, puiul complimentează foarte bine toate aceste sosuri și tocmai de aceea orice gospodina trebuie să știe rețetele de sos pentru pui.

Mujdeiul de usturoi

Începem prin a toca un cățel de usturoi, pe care îl amestecăm și îl presăm timp de 15 minute. După aceea, adăugăm o lingură de ulei, sare și piper. Când au trecut câteva minute mai punem încă o lingură de ulei în amestec.  După aceea, adăugăm și 200 ml de smântână, puțin câte puțin și punem și la final și 1/4 de legătură de pătrunjel tocat mărunt. Sosul nostru este gata.

Sos de măsline, vin și praz

O rețetă de sos mai interesantă este cea de praz cu măsline, dar merge foarte bine alături de pui este cea de sos de măsline cu praz și vin. Începem această rețetă prin a toca mărunt o legătură de ceapă verde și una de usturoi verde, dar și o jumătate de praz și nouă măsline verzi fără sâmburi pun. Punem pe foc cu oala și în aceasta adăugăm patru linguri de ulei. Prăjim ceapa, prazul și usturoiul pentru circa trei sau cinci minute. Adăugăm apoi și măslinele și 100 ml de vin alb, un praf de sare și piper. Când sosul devine mai gros punem miezul de la cinci nuci și zeama de la o jumătate de lămâie. Mai lăsăm sosul să fiarbă pe foc pentru un minut și apoi este gata!

Sos de smântână și gorgonzola

Pentru sosul de smântână cu gorgonzola, punem aceste două ingrediente într-o cratiță. Le punem pe aragaz la foc mic și aducem amestecul în punctul de fierbere. Sosul nu trebuie să clocotească mai mult de 2 sau 3 minute, ci trebuie doar să se topească brânza. Și gata, sosul este deja gătit!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: