Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cele mai bune documentare istorice la care să te uiți pe Netflix

Cele mai bune documentare istorice la care să te uiți pe Netflix

Serialul de pe Netflix lansat astăzi, 27 iulie: Milioane de români l-au așteptat cu sufletul la gură. Cum se termină?

Dacă ești un pasionat al filmelor istorice dar mai ales al documentarelor care prezintă faptele din trecut, atunci trebuie să știi la ce te poți uita pe Netflix pentru a satisface această curiozitate. Există o mulțime de documentare istorice pe această platformă de streaming video. Iată ce poți alege să privești!

Documentare istorice pe Netflix. Ce filme inspirate din realitate poți vedea

Putem învăța istoria inclusiv din filme, așa că dacă ești pasionat de acest domeniu și vrei sa afli mai multe lucruri despre trecutul nostru, atunci poți să optezi pentru a viziona documentare istorice pe Netflix. Iată câteva astfel de producții ce prezintă probleme reale ale lumii în care trăim.

Cine l-a ucis pe Malcolm X?

După cum îi arată titlul, acest documentar istoric este despre liderul afro african al drepturilor civile Malcom X. Acesta a fost ucis în anul 1965, în februarie. La acel moment, au fost arestați trei indivizi, fiind acuzați de uciderea liderului, dar dintre aceștia unul singur recunoaște că a fost implicat în crimă. Oamenii devin din ce în ce mai curioși în ceea ce privește sfârșitul tragic al lui Malcom X. Documentarul arată cine sunt adevărații ucigași.

Mă vor iubi când nu voi mai fi

„Mă vor iubi când nu voi mai fi” este un alt documentar istoric ce poate fi văzut pe Netflix în 2021. Acesta prezintă povestea lui Orson Welles, care a murit înainte de a-și realiza ultimul film. În acest documentar sunt mai multe interviuri cu membrii producției, care au fost alături de cineast înainte de decesul acestuia. În mod ironic, Orson Welles se ocupa de un film despre un cineast aflat la finalul carierei sale.

Anne Frank: Povești paralele

Acest documentar istoric este despre holocaustul din perioada nazistă și din cel de-al doilea Război Mondial În centru este Anne Frank, o fată ce a trăit în acele vremuri și a scris într-un jurnal toate experiențele traumatizante prin care a trecut, după ce a fost deportată în tabere de concentrare. Această poveste a fost reconstituită datorită jurnalului ei și arată viața sa în lagărul de concentrare. Hellen Miller a jucat rolul Annei Frank din acest documentar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: