Redactia.ro

Cernobîl, serialul-fenomen de la HBO, a stârnit o modă horror

Cernobîl, serialul-fenomen de la HBO, a stârnit o modă horror şi foarte periculoasă.

Mai exact, numărul de turişti din această locație a crescut foarte mult, practic direct proporţional cu popularitatea producţiei americane.

Cernobîl, acest serial care spune povestea accidentului nuclear din 1986, una dintre cele mai groaznice catastrofe create de om din istorie, și a oamenilor curajoși care au făcut sacrificii incredibile pentru a salva Europa de un dezastru de neimaginat, a declanșat o adevărată invazie de turiști în zona de excludere din jurul Centralei Nucleare.

Nu numai atât, dar turiştii sunt şi nerespectuoşi la adresa victimelor de la Cernobîl. Printre cei care au scandalizat se numără și o tânără care s-a pozat în chiloți la Cernobîl. „Dacă vizitați zona de excludere de la Cernobîl vă rog să vă amintiți că o tragedie teribilă a avut loc acolo„, a spus unul dintre scenariştii serialului.

A luat faţa serialului „Game of thrones”

Cernobîl” este cel mai de succes serial de la HBO. I-a luat faţa chiar şi mega-producţiei „Game of thrones”. Jared Harris îl interpretează pe Valery Legasov, un foarte important fizician soviet. Parte a echipei chemate să ajute, el este primul care a înțeles proporția dezastrului. Stellan Skarsgård îl interpretează pe Boris Shcherbina, vice prim-ministrul rus, trimis de Kremlin să conducă comisia guvernamentală de la Cernobîl în orele de după producerea accidentului. Emily Watson este Ulana Khomyuk, o fiziciană nucleară sovietă, hotărâtă să elucideze misterul care a dus la dezastrul de la Cernobîl.

Citiţi şi:

Tragedia de la Cernobîl. Istoria bărbatului rămas îngropat sub reactorul 4 de la Cernobîl