Redactia.ro
Home » Știri » Chitila, Corbeanca, Măgurele și Ciorogârla intră în carantină. Ce reguli trebuie respectate

Chitila, Corbeanca, Măgurele și Ciorogârla intră în carantină. Ce reguli trebuie respectate

Autoritățile au decis ca de luni, ora 22:00 localitățile Chitila, Corbeanca, Măgurele și Ciorogârla din județul Ilfov să intre în carantină pentru 14 zile, din cauza numărului ridicat de cazuri de coronavirus.

Chitila, Corbeanca, Măgurele și Ciorogârla intră în carantină. Ce reguli trebuie respectate

Localitățile Chitila, Corbeanca, Măgurele și Ciorogârla din județul Ilfov vor intra în carantină, din această seară (luni-n.r) ora 22.00. Măsura va fi valabilă două săptămâni și a fost luată din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, din ultimele zile. Decizia  a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, ca urmare a analizei de risc efectuată de cătreDSP Ilfov și a avizului INSP.

Printre restricțiile valabile deja, mai sunt:

– Este strict interzisă intrarea / ieșirea în/din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

– Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

– Nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământiar activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.

-Se permite tranzitarea localității carantinate de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acestuia, fiind interzisă oprirea în localitate. Mai multe detalii despre restricții puteți găsi AICI.

26 de localități din Ilfov sunt în carantină

Mai multe localități din județul Ilfov sunt în carantină: Comuna Clinceni, localitățile Dobroești și Fundeni, orașul Bragadiru, localitățile Chiajna, Dudu, Roșu, localitățile Cornetu, Buda, orașul Otopeni, comuna Berceni, localitățile Brănești, Islaz, Pasărea, Vadu Anei, orașul Popești-Leordeni, localitățile Tunari, Dimieni, comuna Domnești cu satele aparținătoare Domnești și Țegheș, comuna Jilava, orașul Pantelimon și orașul Voluntari.

Județul Ilfov are cea mai mare incidență a infectărilor cu SARS COV-2, 6,78 de cazuri, urmat de Timiș – cu 5,97 și Braşov – 4,62. Reamintim că și în București au fost prelungite restricțiile pentru 14 zile, din cauză că rata de infectare a trecut de 5 la mia de locuitori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: