Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cinci lucruri interesante despre ghiocei

Cinci lucruri interesante despre ghiocei

Cinci lucruri interesante despre ghiocei

Ghiocenii sunt vedetele acestui anotimp, find numiți cu un scop „vestitorii primăverii”. Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre ghiocei, cu siguranță!

Ghiocelul este prima floare de pe pământ

Legenda spune că ghiocelul a fost prima floare care a fost creată pe pământ. Așa spune tradiția, dar realitatea ne învață că ghioceii apar de fiecare dată primăvara, după ce temperaturile cresc puțin în urma unei geroase.

Animalele sălbatice nu „atacă” ghioceii

Alt lucru foarte interesant despre ghiocei este că animalele sălbatice le evită. Astfel. dacă stați într-o zonă în care animalele sălbatice tind să vină pe la voi și vă este teamă să plantați flori. Iată că puteți alege ghioceim pentru că ei sunt feriți de acest pericol.

Ghioceii sunt otrăvitori

Așa cum am spus mai devreme, animalele sălbatice evită să mănânce aceste flori. Iată și explicația: bulbii aceste flori sunt otrăvitori, așadar orice animal i-ar mânca ar putea fi ucis. De asemenea, dacă o persoană gustă din bulbul unui ghiocel, riscă să se îmbolnăvească prin intoxicație. Substanțele din bulbul unui ghiocel sunt nocive, atât pentru animale, cât și pentru oameni. Tocmai de aceea, este bine să fiți foarte precauți când copiii se joacă cu ghiocei.

Firava plantă prevestește moartea în unele culturi

Deși noi îl cunoaștem drept un simbol al purității, al inocenței și al reînvierii naturii, același lucru nu este valabil pentru toate culturile din lume. Spre exemplu, în Marea Britanie, ghiocelul nu este deloc un prilej de bucurie. Cei superstițioși sunt de părere că ghioceii prevestesc moartea. Acest lucru se întâmplă din cauza unei legende, care arată că o tânără și-a găsit iubitul decedat lângă un ghiocel. De atunci, această plantă are numai conotații negative.

Există peste 100 de specii

La nivel mondial, există peste 100 de specii de ghiocei, iar aceștia pot fi plantați aproape oriunde, fiind foarte ușor de adaptat. Putem să-i avem în curte, într-o grădină, dar și în apartamente, în ghiveci. Tot ce trebuie să facem este să plantăm bulbii la 10 cm adâncime în pământ, fie că este în grădină, sau într-un vas, la sfârșitul verii. Cel mai bine ar fi să nu punem ghioceii în locuri umbrite, pentru că ei se vor ofili. Ei iubesc soarele și lumina, așa că cel mai bine ar fi să stea într-un loc în care să se bucure de soare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: