Redactia.ro
Home » Sport » Cine a fost omul din umbră care l-a ajutat pe Ion Țiriac. Declarațiile surprinzătoare făcute de miliardar

Cine a fost omul din umbră care l-a ajutat pe Ion Țiriac. Declarațiile surprinzătoare făcute de miliardar

GALERIE FOTO (2) Cine a fost omul din umbră care l-a ajutat pe Ion Țiriac.

Cine a fost omul din umbră care l-a ajutat pe Ion Țiriac. A devenit unul dintre cei mai bogați români, dar puțină lume știe cine l-a ajutat în cele mai dificile perioade. Ion Țiriac a vorbit despre începuturile sale, menționând că a avut o perioadă în care nu a mai ținut cont de studii.

Cine a fost omul din umbră care l-a ajutat pe Ion Țiriac. Declarațiile surprinzătoare făcute de miliardar

Cine a fost omul din umbră care l-a ajutat pe Ion Țiriac. S-a născut în Brașov, a absolvit Institutul de Cultură Fizică și Sport din București și a obținut titlul de profesor de educație fizică și sport, specializarea în tenis și baschet. În prezent, este unul dintre cei mai bogați afaceriști din România. Ion Țiriac a vorbit într-un interviu despre începuturile sale, dar și despre bărbatul care l-a ajutat să meargă mai departe. Conform acestuia, Ioan Gheorghe Maurer este cel care i-a oferit oportunitatea de a-și termine studiile.

La acea vreme, Țiriac juca tenis și se deplasa în turnee, lăsând studiile pe locul doi. Mai mult, Gheorghe Maurer l-a ajutat pe afacerist să facă rost de pașaport chiar înainte de a termina liceul pentru a putea pleca în turneu. Datorită lui, Ion Țiriac a reușit să termine liceul și Bacalaureatul în doar patru luni. Ioan Gheorghe Maurer a fost prim-ministru în perioada lui Nicolae Ceaușescu. “Pot să-mi exprim încă o dată public recunoştinţă în faţa familiei Maurer. Cum la o vârstă foarte fragedă am început să joc tenis cu dumnealui, ştia situaţia mea.La un moment dat, m-am dus la cadre la Ministerul Tineretului şi Sportului şi mi-au spus: Domnule, dumneata nu mai ai paşaportul. Eu am reacţionat: Sunteţi nebuni?Eu mâine trebuie să plec la Moscova, spuneţi-le şefilor. Cum să nu am eu paşaport, ce, am omorât pe cineva?! Si pe urma mi s-a spus: Uite paşaportul, dar ce facultate vrei să faci?””, spunea afaceristul pentru Pro tv.

Ce poreclă a primit Ion Țiriac în tinerețe

Miliardarul a vorbit și despre copilăria sa. De-a lungul timpului, fostul tenismen a fost discret cu viața sa personală. Potrivit acestia, perioada anilor de școală a fost una extrem de agitată pentru el. Pe lângă faptul că era talentat la tenis, cadrele didactice și-au dat seama că Țiriac este inteligent și la celalalte materii, motiv pentru care i-au pus o poreclă pe măsură.

Ion Tiriac in tinerete

Ion Țiriac a declarat că la acea vreme nu conștientiza cât de importantă este școală și nu prea ținea cont de ea. “Brânză bună în burduf de câine, aşa îmi spuneau profesorii la şcoală. Nu îmi dădeam seama cât de importantă era şcoala. Nu am fost foarte bun, nu am avut note mari, pe mine mă interesa sportul.La ora 13:00 plecam de la şcoală şi până la 19:00 făceam sport: fotbal sau rugby. Înainte de 1989, sportul era gratuit în România, acum părinţii plătesc pentru asta”, a mai povestit Țiriac.

Ion Țiriac, 82 de ani, a fost câștigător, finalist si semifinalist în meciurile simple, dublu sau dublu mixt la Roland Garros, Wimbledon, Roma, Monte Carlo, Hamburg, Madrid, Salzburg, Bangalore, Calgary și multe altele. Miliardarul are 27 de victorii în partidele de dublu susținute în turneele open la care a participat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: