Redactia.ro
Home » Știri » Cine ar putea beneficia de cele 10 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Declarațiile ministrului Sănătății

Cine ar putea beneficia de cele 10 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Declarațiile ministrului Sănătății

Cine ar putea beneficia de cele 10 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat marți, că un vaccin împotriva coronavirusului va fi pregătit în prima jumătate a anului viitor, iar în a doua jumătate a anului 2021 va fi disponibil pentru populație. România a cerut 10 milioane de doze de vaccin pentru a fi folosit măcar pentru jumătatea din cetățenii țării.

Cine ar putea beneficia de cele 10 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Declarațiile ministrului Sănătății

Nelu Tătaru a vorbit marți pentru Digi 24 despre cele 10 milioane de doze de vaccinuri anti-covid pe care România le-a cerut.

Conform acestuia, există posibilitatea ca la începutul anului viitor să fie pe piață, iar în a doua jumătate să fie deja folosit de populație.

În măsura în care vom avea rezultate patentate vă vom ține la curent. Din ce știu eu, până la finalul anului vom avea și o fază trei, iar în primul trimestru al anului viitor vom avea pe piață și aceste vaccinuri anti-COVID, rămânând ca din a doua jumătate a anului viitor să-l avem în masa mare a populației„. , a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat că România a cerut 10 milioane de doze de vaccinuri anti-covid pentru a le putea folosi măcar pentru jumătate din populație. În special pentru persoanele cu vârstă înaintată, pentru cadrele medicale direct implicate și pentru toti pacienții cu comorbidități și patologii conexe în cadrul infecției cu noul coronavirus.

Vaccinul anti-Covid 19 va veni în tranşe

Totodată, medicul Alexandru Rafila a menționat că este posibil ca vaccinul să nu se administreze într-o singură doză, ci două două doze de vaccin. Prețul unui vaccin anti-covid va fi disponibil la un preț apropiat de prețul de producție.

Este vorba de tranşe, mai ales pentru vaccinuri, care sunt produse biologice, extrem de sensibile inclusiv la variaţiile de temperatură, trebuie asigurat lanţul de frig, atât în timpul transportului, cât şi al depozitării, al distribuţiei ulterioare. Cred că ar trebui să fim extrem de transparenţi în această strategie de comunicare legată de un potential produs vaccinal, oamenii trebuie să ştie că el este un produs sigur”, a declarat Alexandru Rafila.