Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cine este bărbatul care a trăit 256 de ani. Care a fost secretul longevității sale

Cine este bărbatul care a trăit 256 de ani. Care a fost secretul longevității sale

bărbatul care a trăit 256 de ani

Un singur bărbat nu numai că și-a dat seama de secretul unei vieți îndelungate, dar, de asemenea, se consideră că a fost cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată. Și când vei citi povestea bărbatului care a trăit 256 de ani, vei fi cu totul fascinat!

Oamenii de știință au căutat modalități prin care ne putem prelungi viața și au făcut progrese în acest sens. Dacă în Evul Mediu aveai norocul să trăiești până la 40-50 de ani, cu ajutorul științei moderne speranța de viață a crescut până la 90, chiar 100 de ani.

Cine a fost cel mai bătrân bărbat din lume

Li Ching Yuen ar fi ajuns la vârsta de 256 de ani, potrivit unui articol din The New York Times, publicat în 1930. Wu Chung-chieh, un profesor din cadrul Universităţii Chengdu, a descoperit un documente din arhiva Guvernului Imperial Chinez, din anul 1827, de unde a aflat despre Li Ching-Yuen.

Acesta era felicitat pentru longevitatea sa, cu ocazia împlinirii vârstei de 150 de ani. În alte câteva documente ce datau din anul 1877, Li Ching-Yuen era sărbătorit pentru uimitoarea vârstă de 200 ani. Potrivit articolului, bătrânii din satul săut susțineau că Li era deja un bărbat în vârstă când ei erau doar copii. Părea de parcă îmbătrânea mai repede decât toată lumea din jurul său.

Li Ching-Yuen şi-a început stilul de viaţă vegetarian, încă de la vârstă de 10 ani, pe care l-a urmat timp de 40 de ani. Acesta a supravieţuit în următorii 100 de ani cu o dietă bazată numai pe plante care includea lingzhi, goji, ginseng sălbatic, he shou wu, gotu kola. La 71 de ani, în 1749, s-a înrolat în armată ca instructor de arte marțiale. Nu ați crede că un bărbat în vârstă de 71 de ani ar fi capabil să se implice într-o astfel de activitate, dar Li era într-o formă mult bună decât cursanții săi mai tineri.

Care este secretul longevității lui

Bărbatul care a trăit 256 de ani era foarte iubit și respectat în comunitatea sa. S-a căsătorit de 23 de ori, devenind tată pentru 200 de copii. Dar se presupune că nu era chiar cel mai bătrân om din lume, lucru aproape imposibil de crezut!

Unul dintre discipolii săi a susținut că Li a întâlnit odată un bărbat de 500 de ani, care i-a învățat exerciții importante de Qigong și i-a arătat o dietă specială bogată în plante care îi poate ajuta pe oameni să trăiască extraordinar de mult.

Întrebat care este secretul longevității sale, pe patul de moarte, acesta a răspuns: „Păstrați inima în tăcere, staţi ca broasca țestoasă, mergeţi vioi ca porumbelul și dormiţi ca un câine de pază.” Acestea sunt cuvintele înțelepciunii unui om care, în mod clar, își trăia viața cumpătat. Practic, Li ne spunea să avem grijă de noi înșine și să încercăm să nu lăsăm stresul să intre între noi și o viață lungă și bogată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini