Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Bianca Andreescu? Presa internațională este la picioarele ei

Cine este Bianca Andreescu? Presa internațională este la picioarele ei

Bianca Andreescu (locul 60 WTA), tânăra de 18 ani din Canada, de origine română, a câștigat cu 6-4, 3-6, 6-4 finala Indian Wells 2019 pe care a jucat-o cu experimentata Angelique Kerber, nr. 8 WTA, fost lider mondial, în vârstă de 31 de ani. Rod Laver a scris: ” S-a născut o stea, felicitări Bianca Andreescu, ce luptătoare ești!”

Aceasta are o serie incredibilă de meciuri în 2019, în care a câştigat 28 de partide şi a pierdut doar 3, disputând o finală WTA, la Auckland, şi câştigând un trofeu 125k, la Newport Beach.

Bianca Andreescu, cea mai nouă stea din tenisul feminin, și-a desăvârșit ascensiunea după o victorie strălucită, în trei seturi, în fața germancei Angelique Kerber. Canadianca cu origini românești de 18 ani a luptat din răsputeri cu epuizarea. A avut o stăpânire de sine care au dus-o către triumful în fața unei campioane de trei ori câștigătoare de Grand Slam. Ea este cea de a patra cea mai tânără câștigătoare din istoria turneului californian, după Martina Hingis, Serena Williams și Monica Seles.

Cine este Bianca Andreescu?

Ea va urca pe locul 24 WTA după succesul de duminică, după ce la începutul anului era pe locul 152 WTA.

The New York Times, care îi dedicase un amplu articol înainte de finală, a remarcat că în ciuda momentelor când părea că suferă pe teren, a găsit voința și mai ales talentul de a se impune. E una dintre cele mai mari performanțe din istoria tenisului recent.

O mare parte din succesul ei se datorează rădăcinilor românești. Prima ei lecție de tenis a fost în România, când avea 7 ani. Actuala nr. 2 WTA, eroina Simona Halep, a sfătuit-o să vină în tenisul profesionist, în 2016. Într-adevăr, stilul ei de joc este o combinație perfectă între tenisul puternic nord-american și apărarea inventivă a Simonei Halep sau a Monicăi Niculescu.

Românca lăudată de mari personalități

Fosta glorie din tenis Martina Navratilova crede că Bianca Andreescu va fi în top 10 WTA până la sfârșitul lui 2019 și a comparat-o pe tânăra canadiancă cu Andy Murray. Bianca a venit de nicăieri și a meritat să câștige.

A jucat un tenis uluitor. E de durată. Abia aștept să o văd cum evoluează și se transformă într-o și mai bună jucătoare. Are toate atuurile, crede în ea. Ceea ce și-ar putea îmbunătăți cel mai mult este forehand-ul și forma fizică. Acest lucru tocmai s-a întâmplat, a devenit și mai rezistentă pe parcursul meciului din finală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: