Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Florin Cîțu, noul premier al României. Ce studii a terminat acesta

Cine este Florin Cîțu, noul premier al României. Ce studii a terminat acesta

GALERIE FOTO (2) Cine este Florin Cîțu, noul premier al României.

Cine este Florin Cîțu, noul premier al României. Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marți seara, premier al României pe Florin Cîțu. Acesta a mai fost ales o dată pentru a forma Executivul, dar a renunțat înainte de ședința în care Parlamentul trebuia să îi dea votul de învestitură. Ce studii a terminat și unde a lucrat înainte de a intra în politică.

Cine este Florin Cîțu, noul premier al României. Ce studii a terminat acesta

Cine este Florin Cîțu, noul premier al României. Klaus Iohannis a anunțat, marți seara, noul premier al României. Astfel, Florin Cîțu, actualul premier al Finanțelor Publice și senator liberal este noul prim-ministru al țării. Cine este Florin Cîțu. Acesta a fost propus de liberali pentru funcția de premier, iar șeful statului a luat această decizie în urma ședinței cu partidele. Florin Cîțu a mai fost propus și desemnat prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis în urma unei moțiuni de cenzură, dar Cîțu a renunțat cu câteva minute înainte ca ședința în care Parlamentul oferea votul de învestitură.

Florin Cîțu s-a născut pe 1 aprilie 1972, iar pe data de 4 noiembrie 2019 a preluat de la Eugen Teodorovici funcția de ministru al finanțelor publice în Guvernul Ludovic Orban. Noul prim-ministru al României a terminat licenț în științe economice, după ce a absolvit Grinnell College din Iowa, Statele Unite în 1996, după care a continuat masterul în științe economice în cadrul Iowa State University, și un doctorat la aceeași universitate, în macroeconomie și afaceri internaționale.

Între anii 2001-2003, Florin Cîțu a ocupat postul de economist în cadrul Băncii Naționale a Noii Zeelande, și între anii 2003-2005 acesta a lucrat în cadrul Băncii Europene de Investiții. A devenit economist șef în cadrul ING Baak România, între anii 2006-2007, și șef al departamentului piețe financiare, între anii 2007-2011. De asemenea, Cîțu a activat ca analist și consultant economic.

Câți bani are Florin Cîțu

Potrivit declarației de avere, actualul premier al Finanțelor deține o cotă parte de 1/2 din două terenuri, unul de hectar din comuna Golești, sat Tuleri, Vâlcea, și un teren de 75 de hectare din comuna Voineasa, ambele fiind moștenite de la părinți. În Tulei, noul premier al României are și o cotă parte de 1/2 dintr-o clădire de 130 metri pătrați. De asemenea, Cîțu mai are un apartament de 130 metri pătrați cumpărat prin credit în Sectorul 2 al Bucureștiului. Totodată, Florin Cîțu are un cont de 492.000 lei, un credit de 303.000 de euro și a acordat și un împrumut de 30.600 de euro.

În ceea ce privește viața sentimentală, politicianul este foarte discret în legătura cu asta. Acesta nu a fost surprins în compania unei femei, cu toate că are o vârstă la care alți colegi de-ai săi au copii adulți. Eugen Teodorovici a declarat la un moment dat cine ar fi presupusa iubită a noului premier. În cadrul unei emisiuni, unde se afla și Elena Calistru, fondatoarea organizației non-guvernamentale Funky Citizens, Teodorovici a strigat-o pe aceasta „doamna Cîțu”. Momentan nu se știe dacă cei doi au o relație, sau dacă Florin Cîțu are o iubită cu care își petrece timpul liber.

Elena Calistru
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: