Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis a desemnat premierul României. Florin Cîțu este noul prim-ministru al țării

Klaus Iohannis a desemnat premierul României. Florin Cîțu este noul prim-ministru al țării

Klaus Iohannis a desemnat noul premier al României.

Klaus Iohannis a desemnat premierul României. Klaus Iohannis a anunțat marți seara că noul premier al României este Florin Cîțu. Șeful statului a semnat decretul prin care îl desemnează pe fostul ministrul al Economiei noul prim-ministru al țării.

Klaus Iohannis a desemnat premierul României. Florin Cîțu este noul prim-ministrul al țării

Klaus Iohannis a desemnat noul premier al României. Șeful statului Klaus Iohannis a anunțat marți că noul premier al României este Florin Cîțu. Președintele a transmis, după consultările cu partidele parlamentare, că propunerea sa pentru funcția de ministru al țării este Florin Cîțu. „Săptămâna trecută, la prima rundă de consultări, am spus că este nevoie de încă câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze. Şi s-au cristalizat. Între timp, o coaliţie formată din PNL, USR PLUS şi UDMR a fost formalizată, şi-a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României şi astăzi, cu ocazia consultărilor, liderii formaţiunilor care formează coaliţia de centru-dreapta s-au prezentat împreună şi au propus un candidat pentru poziţia de prim-ministru. Aşadar, luând în considerare toate acestea, am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîţu pentru poziţia de prim-ministru”, a spus Iohannis.

Reacția lui Florin Cîțu

După ce președintele Iohannis a vorbit la Palatul Parlamentului despre noul premier al țării, Florin Cîțu a fost chemat pentru a face o scurtă declarație. Acesta i-a asigurat pe români că va face tot posibilul pentru a-i apăra de pandemia de coronavirus. „Vreau să-i asigur pe români că îmi dau seama şi ştiu perioada dificilă prin care trece România şi vreau să le garantez că voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă şi de lungă durată„, a declarat Florin Cîţu, marţi seară.

De asemenea, fostul ministrul finațelor a precizat că strategia lui în noul Guvern este să gestioneze criza de sănătate și pe cea economică într-un timp foarte scurt. „În acelaşi timp, vreau să fac o declaraţie fermă, domnule preşedinte, aici. România trece în această perioadă printr-o criză dublă, una de sănătate şi una economică. Este rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puţine costuri pentru români, să reaşezăm economia pe picioarele ei, sănătoasă”, a subliniat Cîţu. În același timp, Cîțu a spus că se va prezenta în fața publicului cu echipa sa de profesioniști și l-a asigurat pe șeful statului, Klaus Iohannis de un parteneriat transparent și sincer. „Împreună avem acelaşi obiectiv – dezvoltarea României„, a spus el.

Florin Cîțu va cere în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului și a întregii liste a Guvernului. Lista și programul se dezbat în Camera Deputaților și de Senat în ședința comună.  Florin Cîțu este actualul premier al Finanțelor Publice și senator liberal. Acesta a mai fost desemnat pentru a forma Executivul, dar a renunțat înainte de ședința în care Parlamentull trebuia să îi ofere votul de învestitură. Acesta a fost economist șef la ING, lucrând ca economist la Banca Europeană de Investiții și la Banca Centrală a Noii Zeelande în perioada 2001-2003.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: