Redactia.ro
Home » Știri » Cine sunt bărbații care au murit în tragedia din Ibănești? A fost raportată și cea de-a patra victimă

Cine sunt bărbații care au murit în tragedia din Ibănești? A fost raportată și cea de-a patra victimă

Tragedia de la Ibănești, petrecută chiar în ziua Rusalii, continuă să aducă lacrimi. A patra victimă a acestei tragedii a murit la spital, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viața.

Cine sunt bărbații care au murit în tragedia din Ibănești

În urma tragediei de la Ibănești, în care trei bărbați au pierit, printre care și patronul unei fabrici de lactate, o altă victimă a fost raportată. Botoșăneanul transportat cu elicopterul SMURD la locul incidentului a murit, din păcate, la spital. Medicii din Iași au făcut tot posibilul pentru a-l menține în viață, dar Viorel Secrieru a încetat din viață.

Întreaga comunitate, sub conducerea primarului Romică Magopeț, plânge pierderea tragică a celor patru bărbați din Botoșani.

Alți trei bărbați, cu vârste cuprinse între 47 și 56 de ani, au decedat după ce au căzut într-un bazin de colectare a apelor uzate la o fabrică de lactate din Ibănești. Printre aceștia se numără patronul firmei, Radu Tudose, și alți doi angajați, Valeriu Bulubenchi și Mitică Racu.

„Cuvintele sunt de prisos…Primăria și Consiliul Local al comunei Ibănești transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate! O comunitate îndoliată…Regrete eterne. În gest de solidaritate, întreaga comunitate se unește în dorința de a oferi sprijin și alinare în aceste momente dificile. O durere imensă și de necrezut. Este cumplit și devastator! Dumnezeu are nevoie de ÎNGERI! Iertare, Lumină și Odihnă Veșnică! Dumnezeu să-i ierte…Radu Tudose, Valeriu Bulubenchi, Mitică Racu! Ne rugăm pentru Viorel Secrieru să nu ne părăsească!”, a fost mesajul postat de un reprezentant al comunității înainte de aflarea veștii că și cel de-al patrulea bărbat a murit, pe numele său Viorel Secrieru. 

„Cel de-al patrulea pacient care practic nu a fost găsit în stop cardiorespirator, a fost găsit în comă superficială, ulterior s-a agravat, a fost dirijat către Spitalul Municipal Dorohoi.

Acesta ulterior a instalat stop, a fost intubat și în acest moment este în curs de resuscitare la Spitalul Județean Mavromati”, a declarat Ramona Guraliuc, medic șef UPU SMURD.

Cauza tragediei de la Ibănești

Tragedia s-a produs în timp ce un angajat al fabricii efectua lucrări de mentenanță la stația de epurare și a căzut în bazinul cu apă reziduală. Situația a degenerat rapid, patronul și ceilalți angajați intervenind pentru a-l salva. Din păcate, acumularea de gaze a dus la pierderea conștienței pentru toți bărbații implicați.

Echipele de intervenție de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani au intervenit imediat și i-au scos din bazin, fiind preluați de ambulanțe. Din păcate, toți cei patru bărbați au fost declarați decedați.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele exacte ale tragediei și pentru a stabili eventualele neglijențe în respectarea măsurilor de securitate în muncă.

Radu Tudose, patronul SC Ram SRL, activa în domeniul achiziționării și procesării laptelui de 24 de ani. Compania sa a reușit să ocupe primul loc în Topul firmelor din județul Botoșani pentru 2023, fiind recunoscută pentru producția de cașcaval sub mărcile Rucăr și Dalia, dar și pentru telemea, brânză topită și brânză de burduf.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: