Redactia.ro
Home » Știri » S-a decis! Cine va fi prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului

S-a decis! Cine va fi prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului

Cine va fi prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului

S-a decis! Cine va fi prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID19, medicul Valeriu Gheorghiță a făcut un anunț important, referitor la vaccinarea împotriva coronavirusului. Specialistul a spus cine va fi prima persoană din România care se va vaccina.

S-a decis! Cine va fi prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului

Cine va fi prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului. Prima persoană din Statele Unite ale Americii a fost un cadru medical, în Marea Britanie, a fost o persoană vârstnică, iar în Israel prim-ministrul a fost cel care s-a vaccinat primul. Dar în România, cine va fi prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului? Coordonatul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid19, medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit pentru Digi24, despre primul român care se va vaccina. Acesta a vorbit pentru prima oară despre cine va fi primul român care se va vaccina împotriva coronavirusului. Potrivit acestuia, prima persona care va fi vaccinată va fi un cadru medical din cele 10 unități medicale. „Noi, ca strategie, am prevăzut în prima etapă personalul medical și personalul din domeniul asistenței sociale. Drept urmare, prima persoană va fi un cadru medical din cele 10 unități medicale care vor primi primele doze de vaccin”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Mai mult, Valeriu Gheorghiță a menționat că este posibil să fie 10 prime persoane din mai multe categorii de personal medcial, precum un medic sau o asistentă. Medicul a precizat că se lucrează, la nivel european, la producerea unui conținut unitar de imagine pentru acest moment al demarării campaniei de vaccinare.„Avem un scenariu pe care îl pregătim foarte minuțios, pentru că este un moment care se dorește a fi foarte bine pregătit, nu doar la nivel național, ci la nivel european. Se dorește realizarea unor materiale video cu momentul în care ajunge vaccinul în fiecare țară, se dorește crearea de materiale video pentru prima persoană vaccinată, ulterior se va crea un material comun la nivelul Uniunii Europene, care, foarte probabil, va fi disponibil pentru toată lumea”, a mai explicat Valeriu Gheorghiță.

Când apare primul vaccin în România?

Întrebat când va fi aprobat primul vaccin în România, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid a spus că este o chestiune de zile până când și autoritățile europene vor aproba acest vaccin. Potrivit acestuia, este posibil ca pe data de 21 decembrie să fie aprobat, iar în data de 23 decembrie se va emite autorizarea. „Noi avem un calendar al activităților. Nu este oficializat, având în vedere că nu are această autorizare, dar se estimează că pe data de 21 decembrie, comisia de specialiști de la nivelul Agenției Europene a Medicamentului va face recomandarea pentru Agenție de emitere a acestei autorizări condiționate. În data de 23 decembrie se va emite autorizarea condiționată de punere pe piață și pe 26 decembrie, simultan în cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene, vor fi distribuite primele doze de vaccin. Este o tranșă simbolică, sunt aproape 10.000 de doze care vor fi trimise și imediat după se pune în funcțiune calendarul de livrare săptămânal, cu un număr de peste 100.000 de doze”, a detaliat Valeriu Gheorghiță. Totodată, oficialii europeni au declarat că datele de 27, 28, 29 decembrie sunt zile de începe a campaniei de începere a țărilor membre ale Uniunii Europene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: