Redactia.ro
Home » Știri » Cod de ceață în mijlocul verii. Iată ce prognoză a vremii anunță meteorologii

Cod de ceață în mijlocul verii. Iată ce prognoză a vremii anunță meteorologii

Un fenomen mai puțin întâlnit se petrece în această dimineață în zona Harghitei. Meteorologii au făcut anunțul despre un cod de ceață densă, dar și despre prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Iată cum urmează să fie vremea pe teritoriul României.

ANM a emis cod de ceață în județul Harghita

Potrivit unui comunicat al Administrației Naționale de Meteorologie, în județul Harghita s-a emis cod de ceață densă, „ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri„. Codul este valabil până la ora prânzului. Fenomenul se produce în zona depresionară și în regiunile joase din județul Harghita. Poliția rutieră le-a recomandat șoferilor să conducă cu prudență, să păstreze distanță față de celelalte mașini și să nu frâneze brusc.

Cum urmează să fie vremea în România în următoarea perioadă

Banat

Specialiștii ANM au anunțat că valul de căldură va persista și se va intensifica, astfel că, media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar minimele vor fi, în medie, de 21 de grade. Aceștia au preconizat că până în 24 august, probabilitatea pentru ploi va fi relativ redusă. Un alt interval cu ploi locale este posibil să apară spre finalul lunii august.

Crișana

Potrivit meteorologilor probabilitatea pentru ploi va fi redusă până în 24 august, urmând să crească spre finalul lunii
august. De asemenea, media regională a maximelor va fi de 36…37 grade, iar minimele se vor situa, în general, peste 20 de grade.

Transilvania

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, un interval cu ploi locale este posibil să apară spre finalul lunii august, iar în restul intervalului, proabilitatea pentru ploi va fi mai redusă. Media regională a temperaturilor maxime de 32…34 de grade și minime în jur de 16 grade

Maramureș

Cât despre Maramureș, probabilitatea pentru ploi se va reduce, un alt episod cu ploi urmând să apară după 24 august. Media maximelor pentru această regiune va urca la 33…34 grade, iar minimele vor fi de 17…18 grade.

Moldova

Specialiștii ANM avertizează că în ultima decadă a lunii august, ploile se vor semnala pe arii restrânse, proabilitatea de apariție a acestora urmând să crească în zilele de 25 și 26 august.

Muntenia

În ceea ce privește muntenia, ANM a comunicat faptul că în intervalul 20 – 26 august se va încălzi din nou, iar vremea va deveni călduroasă. Mediile temperaturilor maxime vor fi în general de 30…31 de grade, iar spre finalul perioadei sunt posibil valori mai scăzute, la o medie de 28 de grade.

Dobrogea

Cât despre Dobrogea, minimele termice din această perioadă se vor încadra înte 16…18 grade. Meteorologii anunță că răcorirea vremii se va resimți și în această regiune după mijlocul săptămânii.

Oltenia

Meteologii de la Administrația Națională de Meteorologie au mai adăugat în privința Olteniei că prognoza
indică o probabilitate destul de redusă pentru ploi, regimul pluviometric urmând a se menține deficitar. Vremea se va încălzi în perioada 20 – 26 august. Se anunță în medie maxime de peste 30 de grade și minime de 16…17 grade.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: