Redactia.ro
Home » Știri » Update. Cod portocaliu de zăpadă viscolită, emis de ANM! Zonele din ţară vizate de ceaţă şi vânt puternic

Update. Cod portocaliu de zăpadă viscolită, emis de ANM! Zonele din ţară vizate de ceaţă şi vânt puternic

Cod galben de ploi torențiale în 21 de județe.

Meteorologii de la ANM au emis, în cursul zilei de duminică, 4 februarie 2024, o avertizare Cod galben de ceaţă şi vânt puternic. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că duminică dimineață este ceață densă în nord-vestul țării.

Update. O avertizare Cod galben vizează intervalul 05 februarie, ora 08:00 – 05 februarie, ora 22:00, fiind aşteptate intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării şi precipitaţii moderate cantitativ la munte

Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a ţării. La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h.

În Crişana, Maramureş, Dobrogea, local în Banat şi Moldova şi în restul Olteniei şi Munteniei vor fi intensificări locale şi temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h. În zona de munte temporar vor fi precipitaţii moderate cantitativ (15….20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit”, conform ANM.

Pentru acelaşi interval a fost emisă şi o avertizare Cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului şi zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură

În zona înaltă – la altitudini de peste 1700 m – a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol iar vizibilitatea va fi foarte redusă.

 

____

 

Ştirea iniţială:

 

Vântul va bate cu putere în mai multe zone montane ale României, astfel că meteorologii au emis avertizări de tip Cod galben.

Vizibilitate scăzută din cauza ceţii

Potrivit avertizării este „ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce poate favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.” Codul galben de ceață este valabil duminică până la ora 11.00.

Sunt vizate localitățile Târgu Lăpuș, Copalnic-Mănăștur, Suciu de Sus, Cernești, Valea Chioarului, Coroieni, Vima Mică și Boiu Mare din județul Maramureș, dar și Gâlgău, Ileanda, Letca, Băbeni, Șimișna, Poiana Blenchii, Zalha, Rus și Lozna din județul Sălaj.

Unde va ploua

Până la ora 14.00, vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90-100 km/h în zonele de munte de peste 1.800 de metri din județele Caraş-Severin, Hunedoara și Suceava.

Cod galben de ceață este și în județul Cluj unde se află localitățile Cluj-Napoca, Gherla, Apahida, Cășeiu, Cojocna, Bonțida, Iclod, Feleacu, Jucu, Mica, Mociu, Mintiu Gherlii, Dej, Unguraș, Sic, Chiuiești, Cuzdrioara, Cămărașu, Căianu, Fizeșu Gherlii, Câțcău, Cătina, Țaga, Vad, Suatu, Borșa, Sânmărtin, Bobâlna, Cornești, Dăbâca, Geaca, Aluniș, Pălatca, Buza și Jichișu de Jos.

Ceață este și la Beclean, Lechința, Nimigea, Târlișua, Spermezeu, Căianu Mic, Șintereag, Chiochiș, Braniștea, Petru Rareș, Uriu, Șieu-Măgheruș, Nușeni, Matei, Negrilești, Șieu-Odorhei, Urmeniș, Chiuza, Budești, Ciceu-Giurgești, Sânmihaiu de Câmpie, Miceștii de Câmpie, Ciceu – Mihăiești și Silivașu de Câmpie din județul Bistriţa-Năsăud.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: