Redactia.ro
Home » Știri » Cod ROŞU de inundaţii! 25 de localități afectate de ploi

Cod ROŞU de inundaţii! 25 de localități afectate de ploi

Cod ROŞU de inundaţii! 25 de localități afectate de ploi

Cod ROŞU de inundaţii! 25 de localități afectate de ploi. Râurile din bazinul hidrografic Şieu, judeţul Bistriţa-Năsăud, se află sub avertizare cod roşu de inundaţii începând de marţi, ora 8.25 până miercuri la ora 15.00.

Cod ROŞU de inundaţii! Râurile din județul Bistrița-Năsăud se află sub avertisment de cod rosu

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie , în urma ploilor din ultimele ore şi a celor prognozate se pot produce scurgeri importante pe versanţi.  Și  viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale.

Creșteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Şieu, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Budac.

Avertizarea cod roşu de inundaţii a intrat în vigoare marţi la ora 8.25 şi expiră miercuri la ora 15.00.

De asemenea, sub avertizare cod portocaliu de inundaţii sunt.  până marţi la ora 16.00, râuri din judeţele Sălaj şi Satu Mare.

Până marţi la ora 10.00 râuri din Braşov, Covasna şi Buzău. Respectiv până marţi la ora 12.00 râuri din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov.

Populaţia din zonele vizate de avertizări de inundaţii este sfătuită să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.

Trei persoane rănite în Bucureşti şi 25 de localităţi afectate de vijelii şi ploi

Ploile abundente şi vântul puternic din cursul zilei de luni şi din timpul nopţii.  au provocat pagube în 25 de localităţi din 11 judeţe şi municipiul Bucureşti.

Copaci căzuţi, curţi inundate, autoturisme avariate  şi persoane rănite este bilanţul fenomenelor meteorologice periculoase din ultimele ore.

Vremea rea a afectat 25 de localităţi din 11 judeţe: Argeş, Bistriţa-Năsăud, Gorj, Giurgiu, Harghita, Ilfov și Prahova.

În Bucureşti, din cauza vântului,   trei persoane au primit asistenţă medicală şi au fost transportate la spital, însă nu prezentau leziuni grave.

În ultimele 24 de ore, traficul rutier a fost temporar blocat din cauza copacilor căzuţi pe carosabil.

O situaţie deosebită a avut loc în localitate Suseni din judeţul Harghita.  Unde din cauza debitelor înregistrate pe râul Mureş au fost inundate mai multe curţi şi grădini.

Având în vedere nivelul apei din curtea gospodăriei, patru persoane au fost evacuate preventiv la rude până la retragerea apei.

Citește și:Vremea 21 mai 2019. Meteorologii anunță averse în toată țara

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: