Redactia.ro
Home » Sport » Cornel Dinu, declarații uluitoare! “Se duceau genți cu bani”

Cornel Dinu, declarații uluitoare! “Se duceau genți cu bani”

Cornel Dinu, declarații uluitoare

Cornel Dinu a povestit după mai bine de 30 de ani despre cum se duceau valize cu bani arbitrilor la meciurile internaționale. Securitatea ar fi fost cea care le dădea bani dinamoviștilor.

Cornel Dinu a povestit ce s-a întâmplat la celebrul meci Dinamo-Liverpool, returul semifinale Cupei Campionilor Europeni. Atunci “câinii” au avut un parcurs incredibil în Europa. Au ratat însă calificarea în finală după 0-1 în tur şi 1-2 în retur.

„N-am putut să mai umblăm la arbitri, așa cum făcuserăm în precedentele jocuri europene. N-a mai mers fiindcă nu mai era loc pentru căței! Erau semifinalele Cupei Campionilor, nu prea mai era loc pentru Dinamo din Est! Înainte de Liverpool jucaserăm cu Dinamo Minsk. Am dus gențile cu bani și la Tbilisi, unde s-a jucat turul, și la București. În URSS a fost mai complicat, fiindcă arbitrul Castillejo era păzit de KGB, dar am reușit. La București, au fost momente în care sovieticii ne dominau atât de rău încât arbitrul a venit la margine și mi-a spus: ‘Mai ține-i în picioare un pic, că mai mult de atât nu pot să fac! Dar toți procedau așa!”, a declarat fostul antrenor pentru Gazetă.

Cornel Dinu, declarații uluitoare!

“Cu Hamburg (3-0) a fost arbitru Kieser, un inspector școlar. Eu i-am dat banii, el mi-a făcut cadouri, o cravată și un inel din argint. Chiar am deschis geanta înainte să i-o predau domnului Kieser, am vrut să văd, din curiozitate, cam despre câți bani era vorba. Erau toate bancnotele Europei: franci francezi, franci elvețieni, mărci. Securitatea îmi dăduse bani”, a mai spus Dinu.

“Procurorul” a mai amintit și de alte meciuri unde s-a încercat mituirea arbitrului. La partida cu Bordeaux, Constantin Anghelache a vorbit cu arbitrul, apoi securtiatea a pregătit 25.000 de euro, dar geanta nu a ajuns la destinație. Drept urmare, francezii s-au calificat mai departe.

Mulțescu și Anghelache, uluiți după declarațiile lui Dinu

Declarațiile făcute de Cornel Dinu au stârnit un val de reacții ale foștilor dinamoviști. Constantin Anghelache spune că nimic nu este adevărat. Fostul președinte al clubului Dinamo susține că el doar a ajutat brigada de arbirtii să primească viza, pentru că lucra la ambasada din Londra.

“Nu e bine ce face Cornel Dinu! Dacă face astfel de chestiuni, nu e bine. Dinu Cornel e un băiat inteligent, l-am respectat, îl respect în continuare, dar mă bagă în fel și fel de chestiuni. E o problemă că i-am dat viza? Ce naiba, eram în Anglia, nu puteam să-mi permit glume”, a spus Anghelache.

„E o situaţie neplăcută pentru generaţia noastră, anii 80-90, cu performanţe notabile! Nu poţi să întinezi acele rezultate, să le elimini. cui folosesc aceste declaraţii? A fost o ieşire nefericită a lui Cornel! Noi meciurile alea le-am câştigat cu nişte execuţii deosebite! Nu l-am sunat pe Dinu, m-am blocat , nu-mi venea să cred”, a spus Gigi Mulţescu la Digi Sport.