Redactia.ro
Home » Coronavirus » Coronavirusul este o boală a vaselor de sânge, sugerează studiile

Coronavirusul este o boală a vaselor de sânge, sugerează studiile

coronavirus boala sange

Infecția mucoasei venelor și arterelor poate explica simptome bizare precum cheaguri de sânge, susțin cercetătorii

Cercetătorii elvețieni au descoperit semne de infecție provocată de virus și leziuni ale celulelor intestinelor, rinichilor și inimilor pacienților cu coronavirus. SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, este în primul rând un virus respirator, dar medicii au observat multe alte simptome non-respiratorii.

Virusul care provoacă COVID-19 este renumit pentru atacul său asupra sistemului respirator

În condițiile în care medicii continuă să raporteze rate mari de cheaguri de sânge, accidente vasculare cerebrale, umflarea creierului și probleme cardiace la pacienții lor cu coronavirus, cercetătorii au fost din ce în ce mai bănuitori că infecția este mai mult decât o boală respiratorie. În SUA, unii medici raportează până la 40 la sută dintre pacienții lor cu coronavirus dezvoltau cheaguri de sânge. Chiar și cu medicamentele care tratează cheagurile, complicația persistă adesea.

Cercetătorii de la Spitalul Universitar din Zurich au observat un tipar la trei pacienți infectați cu coronavirus:

Un pacient a fost un bărbat în vârstă de 71 de ani care a fost supus anterior unui transplant de rinichi. A murit opt zile după ce a fost internat la spital pentru COVID-19. După moartea sa, medicii au descoperit celule inflamatorii și semne că celulele sănătoase au murit în rinichiul său transplantat, inima și intestinul subțire, precum și înfundări în vasele de sânge ale plămânilor săi.

A doua persoană pe care au studiat-o a fost o femeie în vârstă de 58 de ani, care suferea de obezitate, de diabet și avea hipertensiune arterială. Plămânii ei, urmați de alte organe au început să eșueze. Până la a șaisprezecea zi din spital, era clar că o parte din intestinul ei murise. În cele din urmă, a murit în urma unui atac de cord. Într-o autopsie, au găsit aceleași semne de inflamație din plămânii ei în mucoasa vaselor de sânge, a inimii, rinichilor, intestinului subțire și ficatului.

La cel de-al treilea pacient, un bărbat în vârstă de 69 de ani, cu hipertensiune arterială, care a trebuit să fie plasat pe un ventilator, deoarece coronavirusul i-a debilitat plămânii, au descoperit încă o dată că inflamația vasului de sânge a provocat celulele din intestinul subțire să moară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: