Redactia.ro
Home » Știri » Cosmonauți ruși îmbrăcați în culorile steagului ucrainean. Solidaritate cu Ucraina sau simplă coincidență

Cosmonauți ruși îmbrăcați în culorile steagului ucrainean. Solidaritate cu Ucraina sau simplă coincidență

Trei cosmonauți ruși au ajuns vineri pe Stația Spațială Internațională purtând costume de zbor galbene cu accente albastre, culori care par să se potrivească cu steagul ucrainean, relatează Associated Press, citată de Guardian.

Au fost sau nu costumele rușilor o coincidență

Cosmonauții ruși sunt primii noi sosiți pe Stația Spațială Internațională de la începutul războiului din Ucraina.

Cosmonauții Oleg Artemiev, Denis Matveev și Serghei Korsakov au decolat cu succes de la Baikonur cu nava spațială Soyuz MS-21. Au acostat fără probleme trei ore mai târziu, alăturându-se celorlalți doi ruși, patru americani și un german.

Videoclipul cu Artemiev filmat în timp ce nava spațială se pregătea să se andocheze cu stația spațială îl arată pe Artemiev purtând un costum de zbor galben cu nuante de albastru. Nu e clar dacă acesta este un mesaj pe care dorea să-l transmită regimului rusesc, aflat sub conducerea fostului KGB-ist Vladimir Putin.

Care e explicația cosmonauților

Cosmonauții au vorbit cu familia care se află pe Pământ. Unul dintre cosmonauți a fost întrebat despre costumele pe care le poartă. Atunci, el a spus că fiecare și-a ales singur costumul, după cum a vrut.

„Când a trebuit să alegem o culoare, am ales galben pentru că aveam prea multe pe galben și am zis să mai folosim din ele. De aceea am ales să purtăm galben”, a spus Oleg Artemiev.

Nu e prima dată când rușii îndrăznesc să își arate solidaritatea față de Ucraina

De când a început războiul, nu puțini sunt cei care au folosit steagul ucrainean și culorile acestuia pentru a-și manifesta solidaritatea cu Ucraina.

Ce riscă cei care se manifestă împotriva Rusiei

Numeroase proteste s-au ținut în Rusia de la izbucnirea conflictului. Rușii care manifestează se expun sistematic la amenzi, chiar la detenţie. Duminica trecută, peste 5.000 de manifestanţi au fost arestaţi, iar de la începutul invaziei ruse, de pe 24 februarie, peste 14.000 în total, conform OVD-Info.

 

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: