Redactia.ro
Home » Știri » Crește vârsta de pensionare la 70 de ani? Propunerea Ralucăi Turcan

Crește vârsta de pensionare la 70 de ani? Propunerea Ralucăi Turcan

Raluca Turca

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat că Executivul nu intenționează să mărească vârsta de pensionare, așa cum s-a speculat în ultima vreme, și că se lucrează la un proiect de lege prin care bugetarii pot munci pânâ la vârsta de 70 de ani, dacă își doresc acest lucru, fără a mai fi nevoie de acordul conducerii de la locul de muncă.

Crește vârsta de pensionare la 70 de ani? Propunerea Ralucăi Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că Guvernul pregătește un proiect de lege prin care angajații de la stat să opteze pentru munca până la vârsta de 70 de ani, fără a mai fi nevoie de acordul șefului instituției. Totodată, Raluca Turcan a precizat că vârsta standard de pensionare rămâne tot 65 de ani, informează G4media.

”Guvernul pregătește un proiect prin care angajații în sistemul public care își doresc să muncească mai mult să aibă opțiunea de a se pensiona la 70 de ani. Vârsta standard de pensionare rămâne însă 65 de ani. Aceasta este o oportunitate pe care noi o acordăm angajaților din sistemul public Aceasta este diferența, dacă până acum puteai să faci lucrul acesta de la an la an, cu acordul șefului de instituții, ceea ce era o sursă de abuz, într-o formă sau alta, prin proiectul nostru de lege, în momentul în care ajungi la vârsta de pensionare și optezi să te pensionezi la 70 de ani, contractul tău de muncă merge mai departe”, a precizat Raluca Turcan la Prima TV.

Noua lege va fi construită în baza a trei principii: posibilitatea de a lucra până la 70 de ani, interdicția cumulului pensie-salariu de la stat și posibilitatea de a se întoarce la muncă a pensionarilor care doresc acest lucru. De asemenea, Raluca Turcan a reiterat faptul că nu se va putea face cumularea pensiei cu salariul de stat.
„Ținând cont că, practic, nu interzicem cuiva să muncească în sistemul public, excepțiile nu ar trebui să facă”, a mai spus Raluca Turcan.

Vârsta de pensionare la femei și la bărbați în România

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) vârsta de pensionare pentru femei este de 63 de ani, iar pentru bărbați este de 65 de ani.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: