Redactia.ro
Home » Homepage » Cum a ajuns Alexandru Cumpănașu să fie păzit de Jandarmerie

Cum a ajuns Alexandru Cumpănașu să fie păzit de Jandarmerie

Alexandru Cumpănașu

Alexandru Cumpănașu este păzit de o gardă de corp din Brigada specială de intervenție a Jandarmeriei și circulă cu un SUV pus la dispoziție de Ministerul de Interne.

Unchiul Alexandrei, fata de 15 ani dispărută în urmă cu o lună în Caracal, a confirmat cele de mai sus printr-un mesaj postat pe Facebook. Cumpănașu a explicat că a solicitat protecția MAI în contextul evenimentelor de la Caracal și a implicării lui în cele ce au urmat, scrie g4media.ro.

El și familia lui ar fi fost amenințați cu moartea după ce Alexadru Cumpănașu a publicat dialogurile Alexandrei Măceșanu și STS și polițiștii, în ziua în care a fost răpită, apoi ucisă și arsă. Ulterior, Alexandru Cumpănașu a lansat atacuri împotriva mai multor instituții ale statului pe motiv că nu ar fi gestionat corespunzător cazul de la Caracal.

Explicații despre protecția MAI

Alexandru Cumpănașu a scris un mesaj pe Facebook prin care a explicat de ce a cerut Ministerului de Interne să-i asigure protecția.

„#112vreausatraiesc. Dragi prieteni, pt ca mai multi colegi m-au întrebat vă informez că am solicitat MAI asigurarea protecției mele și a familiei în această perioadă. Lupta cu clanurile mafiote din stat și din afara lui i-a făcut pe unii s-o ia razna și să mă amenințe pe mine și familia mea cu moartea dar și alte forme de amenințare.

Am urmat calea legală și am informat Parchetul General și MAI. Care au dispus măsurile pe care le-au considerat necesar în funcție de informațiile predate dar și cele pe care acesția le dețin. S-a încercat inițial propunerea ca Politia să facă acest lucru însă am refuzat categoric pt că efectiv nu mai am încredere în această instituție.

Motiv pt care s-a recurs la jandarmerie. Viața mea a devenit un coșmar pe care nu îl doresc nimănui: dispare intimitatea, apare teama și nu mai ai viata ta. Sper ca această bătălie să o câștig cât mai repede pt a mă putea întoarce la viața mea obișnuită și liniștită de dinainte și să nu mă gândesc în permanență la securitatea copiilor mei.

Nu este plăcut să te uiți peste umăr însă bătălia cu clanurile mafiote nu este o bătălie cu o mănăstire de maici. #OROMANIEFARACLANURI.”, a mărturisit Cumpănașu.

Cumpănașu, contracte de aproape 1 milion de euro cu MAI

Alexandru Cumpănașu, prin asociația pe care o conduce, a avut în mod constant contracte cu statul și chiar cu Ministerul de Interne de la care, în 2009, a primit aproape 1 milion de euro, potrivit Digi24.

În 2016, Curtea de Conturi a descoperit că Ministerul de Interne, sub conducerea lui Gabriel Oprea, a plătit din bani publici prezența ONG-ului condus de Alexandru Cumpănașu în sediul instituției. Mai precis, este vorba despre un imobil dat în folosință gratuită Asociației pentru Implementarea Democrației, pentru care Ministerul a plătit inclusiv cheltuielile de întreținere, deși contractul încheiat cu organizația neguvernamentală nu prevede acest lucru.

Pentru un imobil dat în folosință gratuită Asociației pentru Implementarea Democrației (AID) au fost achitate de către entitate cheltuieli cu utilități, deși Protocolul de Parteneriat nr. 17841/28.09.2007 nu prevede această obligație”, se arată într-un raport al Curții de Conturi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: