Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cum a fost ucisă, de fapt, Elodia Ghinescu! Comisarul-șef care s-a ocupat de caz a rupt tăcerea

Cum a fost ucisă, de fapt, Elodia Ghinescu! Comisarul-șef care s-a ocupat de caz a rupt tăcerea

elodia ghinescu

Dispariția Elodiei Ghinescu este învăluită în mister. Deși nu există niciun cadavru, anchetatorii sunt convinși că femeia a fost ucisă cu sânge rece chiar de propriul ei soț, Cristian Cioacă.

Anul acesta se împlinesc 15 ani de la dispariția avocatei Elodia Ghinescu, iar cazul nu pare să se fi încheiat. Cu toate că principalul suspect se află după gratii.

Cum a devenit Cristian Cioacă principalul suspect

Comisarul-șef Vasile Viorel, cel care s-a ocupat de caz, a oferit câteva detalii din dosarul morții Elodiei Ghinescu. Potrivit acestuia, Cristian Cioacă a devenit principalul suspect în dosarul dispariției avocatei din cauza că au fost descoperite urme de sânge sub parchet. Mai mult, polițistul ar fi dat cu mai multe straturi de vopsea pentru a acoperi indiciile.

Pornind de la probele de sânge, criminaliștii s-au arătat convinși de faptul că moartea a survenit în urmă unei leziuni puternice. Comisarul a dezvăluit că, cel mai probabil, Cioacă a folosit tocul pistolului din dotare.

„Este cert că moartea a fost făcută cu un obiect ce a produs tegumentului o leziune astfel încât corpul uman nu a putut să sângereze. Nu putem aprecia cu certitudine care a fost acest obiect, dar considerăm că a folosit tocul pistolului. Nu pistolul ca armă de foc, ci ca obiect vulnerant”, dezvăluia comisarul Vasile Viorel.

15 ani de la dispariția Elodiei Ghinescu

Ancheta a bătut pasul pe loc, fără nicio probă, timp de 5 ani. Abia când tehnica a avansat suficient iar sângele femeii a fost descoperit sub straturile de vopsea și parchet din casă, soțul său a putut fi condamnat. În continuare, nu se știe ce s-a întâmplat cu trupul fostei avocate.

Căutările Elodiei Ghinescu au început în septembrie 2007, atunci când poliţistul Cristian Cioacă a anunţat dispariţia soţiei sale. După două săptămâni, anchetatorii au găsit, într-o râpă, mai multe haine pătate de sânge, care ar fi aparţinut femeii. O lună mai târziu, într-o altă râpă de lângă Râşnov, anchetatorii au găsit uniforma de poliţist a lui Cristian Cioacă, dar şi alte obiecte ale sale şi ale fostei soţii. Erau probe care îl incriminau pe Cristian Cioacă. Lipsea însă cadavrul victimei.

La aproape patru ani de la dispariţie, Elodia Ghinescu a fost declarată oficial decedată, iar un an mai târziu, procurorii l-au trimis în judecată pe soţul ei pentru omor calificat. Cazul este printre puținele condamnări definitive pentru omor fără identificarea unui cadavru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: