Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum devin pisicile „doctorii noștri” de acasă? Ce boli pot detecta și vindeca felinele

Cum devin pisicile „doctorii noștri” de acasă? Ce boli pot detecta și vindeca felinele

Cum devin pisicile „doctorii noștri” de acasă? Ce boli pot detecta și vindeca felinele

Iată cum devin pisicile „doctorii noștri” de acasă! Iată ce boli pot detecta și vindeca felinele!

Cum devin pisicile „doctorii noștri” de acasă?

Dacă ești printre românii care au acasă cel puțin un animal de companie, s-ar putea să te gândești la câini sau pisici. În cazul celor din urmă, află că acești prieteni pufoși nu sunt doar companie plăcută, ci și adevărați asistenți în ceea ce privește sănătatea noastră.

Ce boli pot detecta și vindeca felinele

În urma mai multor studii, s-a descoperit că pisicile au abilitatea de a detecta și chiar de a contribui la vindecarea anumitor afecțiuni.

De exemplu, cercetările arată că pisicile pot avea un impact semnificativ asupra sănătății cardiovasculare a stăpânilor lor. Prezența unei pisici în apropiere poate contribui la reducerea stresului și anxietății, având astfel un efect protector asupra sistemului cardiovascular și scăzând tensiunea arterială. Psihologul Karen Allen de la Universitatea din New York susține într-un studiu că proprietarii de pisici prezintă foarte puține creșteri de tensiune în situații de stres.

Un alt beneficiu al pisicilor este prevenirea alergiilor. Un sondaj efectuat în Marea Britanie arată că 87% dintre respondenți simt că au o stare generală mai bună de când au pisici, iar 76% consideră că aceste feline îi ajută să gestioneze stresul zilnic. Contrar a ceea ce s-ar crede, animalele de companie, inclusiv pisicile, pot fi aliate în lupta împotriva alergiilor. Crescând într-un mediu înconjurat de pisici sau câini, riscul de a dezvolta astm, febra fânului sau diverse eczeme este semnificativ mai mic. Explicația constă în faptul că pisicile poartă microbi care stimulează sistemul imunitar uman, reducând riscul de alergii.

Torsul pisicilor adaugă și un beneficiu surprinzător: ajută la vindecarea oaselor, tendoanelor și a mușchilor. Frecvența torsului, între 20 și 140 de Hz, a fost asociată cu efecte benefice asupra mobilității articulațiilor, în special după traume. Un studiu realizat în Statele Unite, la care au participat 7.000 de oameni, a demonstrat că vizionarea de videoclipuri cu pisici poate contribui la îmbunătățirea stării emoționale, generând sentimente pozitive.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: