Redactia.ro
Home » Știri » Cum își sărbătorea Nicolae Ceaușescu ziua de naștere? Fostul președinte al României nu a fost interesat de cadouri

Cum își sărbătorea Nicolae Ceaușescu ziua de naștere? Fostul președinte al României nu a fost interesat de cadouri

GALERIE FOTO (5) Cum își sărbătorea Nicolae Ceaușescu ziua de naștere_

Cum își sărbătorea Nicolae Ceaușescu ziua de naștere? Nicolae Ceaușescu rămâne una dintre cele mai importante personalități din istoria României. S-au spus multe lucruri interesante despre stilul de viață al soților Ceaușescu, iar recent s-a aflat că liderului comunist nu i-a plăcut niciodată să primească cadouri.

Cum își sărbătorea Nicolae Ceaușescu ziua de naștere? Fostul președinte al României nu a fost interesat de cadouri

Cum își sărbătorea Nicolae Ceaușescu ziua de naștere? De-a lungul timpului, au ieșit la iveală secrete de viață ale celor doi soți Ceaușescu. Atât Elena, cât și Nicolae Ceaușescu ar fi avut multe obiceiuri ciudate de-a lungul vieții lor. Multă lume se întreba cum își sărbătorea Nicolae Ceaușescu ziua de nașter și ce cadouri primea de la cei apropiați. Pe timpul mandatului său, Nicolae Ceaușescu era sărbătorit cu mare fast, în fiecare an pe 26 ianuarie. Președintele comunist s-a născut în 1918, în localitatea Scornicești. Potrivit arhitectului lui Ceaușescu, Camil Roguschi, liderul comunist primea multe cadouri, unele scumpe, altele la un preț convenabil. Dar cu toate astea, Nicolae Ceaușescu nu a fost niciodată interesat de acestea. “Le adunam pe toate în nişte depozite din strada Molière. Erau fotolii, canapele – disparate –, covoare pe care scria, din ţesătură câte ceva de genul: «Să ne trăiţi, tovarăşe Nicolae Ceauşescu!». Deci, inutile. În ultimul timp, se ajunsese la decizia ca arhitecţii să scrie la judeţe cam ce cadou să pregătească, ataşându-le uneori şi schiţa de model. Noi lucram la atâtea palate şi aveam nevoie de mobile, dar cele primite de ziua lui Ceauşescu erau inutilizabile. Nici tablourile nu se puteau folosi, fiindcă îi reprezenta pe ei doi sau numai pe el”, a declarat Camil Roguschi.

Pe lângă faptul că președintele comunist își sărbătorea ziua, elevii din acea vreme erau obligați să-i citească poezii închinate lui Ceaușescu, iar băieții să se îmbrace la costum. Așa își aduce aminte Ioan Mitran, un bărbat din Brașov. “Întotdeauna la începutul orelor trebuia să intonăm imnul. În 26 ianuarie însă se citeau poezii închinate lui Ceauşescu. Noi elevii trebuia să venim cu cravată şi fiecare aveam de citit câte o strofă. Înainte de asta trebuia să îi urăm La mulţi ani. Ţin minte că în clasa a XI-a profesoara de română chiar ne-a spus ca fiecare dintre noi să îi scriem urări speciale pe care le va trimite apoi la Bucureşti. La vremea aceea ni se părea important, dar acum mi se pare de-a dreptul stupid, a povestit bărbatul.

Cum au murit Nicolae și Elena Ceaușescu

Nicolae și Elena Ceaușescu rămân unii dintre cei mai importanți oameni din istoria României. Mai sunt câteva zile și se vor împlini 31 de ani de la moartea istorică a soților Ceaușescu. Cei doi au fost executați pe 25 decembrie 1989 după un proces sumar, în urma căruia sentința a fost pedepsa cu moartea. Pe la sfârșitul anului 1989, România se afla în plin conflict, orașele țării fiind sub teroare din cauza împușcăturilor care veneau din toate părțile. În ziua de Crăciun, ELena și Nicolae Ceaușescu au fost uciși la Târgoviște, după ce au fost prinși în timp ce voiai să fugă din țară. Procesul celor doi a durat o oră și 20 de minute, în cele din urmă, acesta fiind catalogat drept unul stalinist, iar sentința se pare că era cunoscută dinaintea judecății. Într-un final, soții Ceaușescu au fost duși spre zid, unde au fost legați cu sfoara, aceștia dorindu-și să moară împreună. Înainte să fie uciși, Nicolae Ceaușescu a început să cânte Internaționala, după care a fost împușcat chiar atunci când termina cel de-al doilea vers. La scurt timp, s-a pronunțat decesul soților Ceaușescu, iar corpurile celor doi au fost înmormântate pe 30 decembrie, în Cimitirul Ghencea Civil.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: