Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum ne putem păstra creierul „viu”. Alimentul natural recomandat de prof. dr. Vlad Ciurea: „Ajută procesele cerebrale”

Cum ne putem păstra creierul „viu”. Alimentul natural recomandat de prof. dr. Vlad Ciurea: „Ajută procesele cerebrale”

Alimentul care nu expiră niciodată! Devine mai bun pe măsură ce trec anii

Mierea este printre cele mai apreciate alimente, atât pentru gustul și calitățile diversificate pe care le are ca ingredient, cât și pentru valoarea ei pentru sănătatea corpului.

Apreciată pentru calitatea ei pe întreg globul, în special în România, unde putem găsi încă în comerț miere autohtonă, naturală, ea are și beneficii medicale.

Mierea păstrează creierul „viu”

Profesorul Vlad Ciurea, medic neurochirurg, susține că o linguriță de miere consumată zilnic are extrem de multe beneficii pentru organe și pentru întreg corpul uman.

Creierul cu alimentație se ține. Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri.

Ciocolata neagră. Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt și semințele. Nu recomand zahăr, care este periculos pentru creier. Miere și fructe. Recomand pește slab și carne de curcan, cu puține calorii.

Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când„, a precizat neurochirurgul Vlad Ciurea.

„Aerul curat, schimbările de peisaj, plimbările, discuțiile agreabile sunt câteva dintre lucrurile pe care creierul uman le iubește și care îi fac și bine”, a mai spus neurochirurgul.

Mierea atenuează alergiile

Aceasta are efect anti-inflamator, fiind indicată pentru a reduce simptomele ușoare ale alergiilor sezoniere. Mierea conține cantități mici de polen, iar dacă organismul este expus la cantități moderate, ea poate declanșa un răspuns imun al organismului care produce anticorpi la polen.

Mierea este considerată o sursă naturală de energie și conține doar 17 gr de carbohidrați per lingură. Zahărul său natural intră direct în fluxul sangvin și poate oferi un impuls rapid de energie. Creșterea nivelului de zahăr din sânge acționează ca o sursă de energie pe termen scurt pentru antrenament, în special în exerciții de anduranță mai lungi.

Un amestec de apă cu miere poate fi extrem de folositor celor care suferă de gingivită. Ajutând la stoparea apariției bacteriilor, precum și la calmarea durerilor, dacă sunteți în situația de a avea asemenea probleme cu gingiile, nu strică să încercați să beți un pahar de apă cu miere de albine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: