Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum poți sărbători de Florii, acasă. 5 idei prin care să nu ratezi această sărbătoare

Cum poți sărbători de Florii, acasă. 5 idei prin care să nu ratezi această sărbătoare

sărbători de Florii

Poți să ai sărbători de Florii foarte frumoase și acasă. Chiar dacă suntem nevoiți să stăm la noi acasă și nu putem petrece Floriile și Paștele alături de familie sau prieteni, tot putem petrece momente frumoase.

Dacă sărbătorești Duminica Floriilor doar cu persoana iubită sau în familie, cu soțul/soția și copiii, iată ce idei poți folosi ca să te simți bine!

Cum poți sărbători de Florii acasă

Sărbătoarea de Florii este una dintre cele mai importante din timpul anului. Duminica Floriilor marchează intrarea Domnului în Ierusalim, pe un asin, întâmpinat cu flori, cu ramuri de măslin şi de finic: “Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine în numele Domnului!”.

De aceea, creștinii duc la biserică flori și crenguţe de salcie, pentru a fi sfințite de preoți. Pentru că nu putem face acest lucru, în acest an, putem să comandăm prin aplicații care livrează produse acasă, flori, pentru a decora frumos casa. Putem aprinde o lumânare și putem să înălțăm un gând bun pentru cei dragi și pentru cei sărbătoriți în această zi.

5 idei pentru a sărbători ziua de Florii acasă

1. Respectă tradițiile

Poate, de obicei, copleșiți de bucuria sărbătorii și din dorința de a petrece timp cu cei dragi, uităm de unele tradiții. Iată că acum avem timp să punem în aplicare obiceiurile străvechi practicate în Duminica Floriilor.

– peștele nu trebuie să îți lipsească de pe masa de sărbătoare, fiind a doua dezlegare la pește din Postul Paștelui
– transmite o urare și un gând bun, chiar și virtual celor sărbătoriți: sunt aniversați toți cei care poartă nume de flori
– fetele care vor să-și întâlnească sufletul pereche, fierb busuioc în apă, se spală pe cap cu ea și ar trebui să își viseze ursitul

2. Organizează o masă de sărbătoare

Chiar dacă suntem doar în familie, putem să ne bucurăm de o masă de sărbătoare ca la carte. Pregătește pește și alte mâncăruri preferate de familie. Poți face o plăcintă sau o rețetă de chec de post, care să îi bucure pe gurmanzii casei.

3. Decorează casa

Probabil ai terminat curățenia de primăvara, deci poți deja să decorezi casa pentru Paște. Așa, vă puteți bucura cât mai mult timp de decorul frumos. Taie din hârtie colorată flori și decorează scaunele cu ele, de exemplu. Sau folosește coji de ouă pentru a planta semințe de grâu. Sparge cojile, spală-le și pune în ele puțin pământ. Presară câteva boabe de grâu în ele. Această activitate de Florii se poate face cu cei mici și până la Paște, iarba va încolți și vei avea un decor frumos.

4. Fă apeluri video cu cei dragi

Datorită tehnologiei, ne putem simți mai aproape de familie și prieteni, cu ajutorul apelurilor video. Folosește aplicații precum Facebook, Whatsapp sau Zoom, aplicația pentru apeluri video, pentru a petrece timp împreună, chiar și virtual!

5. Jucați jocuri de societate

Atât copiii, cât și adulții, se bucură de jocuri de societate. Și dacă tot sunteți în zi de sărbătoare, fără muncă și fără școală online, puteți să jucați diverse și să faceți o mulțime de activități împreună.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: