Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum recunoşti intoleranţa la gluten

Cum recunoşti intoleranţa la gluten

Cum recunoşti intoleranţa la gluten

Intoleranța la gluten este foarte răspândită atât în Europa cât și în Statele Unite. Cel mai trist este că nu toate lumea este conștientă de această boală și continuă să consume produse care le-ar putea face rău și eventual le-ar agrava starea.

Iată care sunt cele mai importante 6 semne prin care îți poți da seama dacă ești intolerant/a la gluten și predispus/a la alte boli sau pur și simplu agravarea acesteia.

1. Probleme de piele fără nicio explicație? Intoleranță la gluten este strâns legată cu acneea, psoriazisul și dermatită.

2. Migrene și dureri de cap infernale: acestea în general se datorează tiroidei sau intoleranței la gluten. Nu ar strica să faci câteva analize.

3. Stări de oboseală și anxietate venite din neant.

4. Amețeli regulate și dezechilibrarea corpului.

5. Creșterea în greutate fără motiv și ținerea sub control a greutății actuale devine mai dificilă.

6. Senzație de oboseală după o masă care a conținut gluten și dureri abdominale recurente.

Dacă toate aceste semne îți aparțin și vizită la medic este programată abia peste câteva săptămâni bune, recomandabil este să faceți o pauză de la gluten de câteva zile și să fiți atenți/atente în cazul în care veți observă o ameliorare a stării dumneavoastră.

Cel mai probabil veți începe să vă simțiți mai ușurată din punct de vedere gastric, dar și mai odihnita decât până acum.

Ca și tratament în general se va impune o dietă strictă de alimentație, în cazul în care această nu se va respecta pot apărea complicații, însă toate aceste lucruri le veți afla în urma unui consult la medicul dumneavoastră.

Citeşte şi: 6 alimente care cresc nivelul dopaminei din creier. De-acum vei fi tot timpul fericit!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: