Redactia.ro
Home » Știri » Cum să folosești aplicația Signal la potențialul său maxim dacă alegi să nu mai folosești Whatsapp

Cum să folosești aplicația Signal la potențialul său maxim dacă alegi să nu mai folosești Whatsapp

Care sunt diferențele de securitate între Telegram, Whatsapp și Signal
Dacă alegi să nu mai folosești Whatsapp, trebuie să știi că ai și alte variante. Mulți utilizatori migrează către Signal sau Telegram. Ar trebui să li te alături?

WhatsApp, o nouă politică de confidențialitate. Utilizatorii schimbă aplicația

WhatsApp a emis o nouă politică de confidențialitate. Aceasta nu a fost deosebit de clară și a fost interpretată în mod eronat, în sensul că WhatsApp va împărtăși date personale mai sensibile cu compania mamă Facebook. Nu este surprinzător faptul că a provocat o reacție violentă, mulți utilizatori amenințând că nu vor mai utiliza serviciul.
În mod esențial, a precizat WhatsApp, noua politică nu afectează conținutul conversațiilor dumneavoastră, care rămân protejate de criptarea end-to-end – „standardul de aur” de securitate care înseamnă că nimeni nu poate vedea conținutul mesajelor, nici măcar WhatsApp, Facebook sau autoritățile.

Signal, descărcat de milioane de oameni

Încercările de comunicare eșuate au făcut să se conștientizeze faptul că WhatsApp colectează o mulțime de date, iar unele dintre acestea ar putea fi partajate cu Facebook. BBC a relatat că Signal a fost descărcat de 246.000 de ori în întreaga lume în săptămâna dinaintea anunțării modificării de către WhatsApp, pe 4 ianuarie, și de 8,8 milioane de ori în săptămâna următoare.

WhatsApp, acces la datele personale

Cu cât profilează mai multe date, cu atât mai mult pun în pericol persoanele aflate în poziții vulnerabile. WhatsApp împărtășește unele date cu Facebook, inclusiv numerele de telefon și numele de profil, dar acest lucru se întâmplă de ani de zile. WhatsApp a declarat că, în Marea Britanie și în UE, actualizarea nu partajează alte date cu Facebook – din cauza reglementărilor stricte privind confidențialitatea, cunoscute sub numele de actualizarea generală a regulamentului privind protecția datelor (GDPR).
Aplicația de mesagerie nu colectează conținutul conversațiilor dumneavoastră, dar colectează metadatele atașate acestora – cum ar fi expeditorul, ora la care a fost trimis un mesaj și cui a fost trimis. Acestea pot fi partajate cu „companii Facebook”.
Etica extrem de criticată a Facebook în ceea ce privește colectarea de date a erodat încrederea în rețeaua de socializare. Practicile sale pot pune în pericol persoanele vulnerabile, spune Emily Overton, expert în protecția datelor și director executiv al RMGirl.
Ea citează exemplul algoritmului Facebook „persoane pe care este posibil să le cunoști”, care a dezvăluit numele reale ale lucrătorilor sexuali clienților lor – în ciuda faptului că ambele părți au avut grijă să își creeze identități false. „Cu cât profilează mai multe date, cu atât mai mult pun în pericol persoanele aflate în poziții vulnerabile”.
Iar rețeaua de socializare nu este cunoscută pentru că se ține de promisiuni. Când Facebook a cumpărat WhatsApp în 2014, s-a angajat să păstreze cele două servicii separate. Cu toate acestea, doar câțiva ani mai târziu, Facebook a anunțat că își propune să integreze sistemele de mesagerie ale Facebook, Instagram și WhatsApp. Se pare că acest lucru a fost blocat din cauza dificultăților tehnice și de reglementare în ceea ce privește criptarea, dar planul pe termen lung rămâne în continuare.

De ce aleg oamenii Signal în locul Telegram?

Signal, o aplicație de mesagerie securizată recomandată de autorități precum Electronic Frontier Foundation și Edward Snowden, a fost principalul beneficiar al exodului WhatsApp. O altă aplicație de mesagerie, Telegram, a înregistrat, de asemenea, o creștere a numărului de descărcări, dar Signal a fost în fruntea topurilor din magazinele de aplicații Apple și Android.
Signal beneficiază de faptul că este cea mai asemănătoare cu WhatsApp din punct de vedere al funcțiilor, în timp ce Telegram a avut probleme ca aplicație de mesagerie sigură și privată, funcția sa de localizare live fiind recent criticată pentru încălcarea confidențialității. În mod crucial, Telegram nu este criptată de la un capăt la altul în mod implicit.

Are Signal toate funcțiile cu care sunt obișnuit utilizatorii WhatsApp?

Da, Signal are majoritatea funcțiilor cu care sunteți obișnuit pe WhatsApp, cum ar fi autocolantele și emoticoanele. Puteți crea și denumi grupuri și este ușor să trimiteți un mesaj: trebuie doar să aduceți semnul cu pixul din colțul din dreapta.
Signal este axat pe confidențialitate și nu dorește să analizeze, să partajeze sau să profite de pe urma informațiilor private ale utilizatorilor.
Signal are o aplicație pentru desktop și puteți face chat vocal și video cu până la opt persoane. La fel ca WhatsApp, Signal folosește numărul de telefon ca identitate, lucru care i-a îngrijorat pe unii susținători ai confidențialității și securității. Cu toate acestea, compania a introdus coduri PIN în speranța de a trece pe viitor la un mod mai sigur și mai privat de identificare a utilizatorilor.
Pe lângă faptul că sunt criptate de la un capăt la altul, atât WhatsApp, cât și Signal dispun de o funcție de „dispariție a mesajelor” pentru o confidențialitate suplimentară. Diferența majoră constă în modul în care este finanțată fiecare aplicație.

Cum trimiți mesaje care dispar pe Signal, dar fotografii sau clipuri video

Printre funcțiile speciale Signal se numără expedierea de mesaje, fotografii și clipuri care dispar.  Poți avea o conversație formată din mesaje care dispar cu una sau mai multe persoane care folosesc aceeași aplicație, iar acest detaliu îl definești ca parametru al conversației respective.
Când vine vorba de expedierea de conținut multimedia în format efemer, acela îl poți trimite în orice fereastră de dialog, strecurat printre poze sau clipuri video care nu vor dispărea imediat după vizionare.
Dacă vrei să trimiți o imagine sau un clip video pe care o persoană să-l vadă o singură dată, intră în fereastra de chat. Fă o fotografie sau un clip video. Ca alternativă, poți alege un video sau o poză din galerie. În colțul din stânga jos, înainte de a expedia conținutul, ai un semn de infinit într-un cerc format dintr-o săgeată. Apasă pe el și se va transforma în 1x într-un cerc.
O altă alternativă este să apeși pe numele persoanei cu care socializezi, în fereastra de dialog. După o atingere, se va deschide o fereastră și poți activa „dispariție mesaje”. Apoi, poți să alegi o perioadă după care respectivele mesaje dispar din fereastra de dialog.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: