Redactia.ro
Home » Știri » Cum se depune, de fapt, o contestaţie la BAC 2020, sesiunea de toamnă

Cum se depune, de fapt, o contestaţie la BAC 2020, sesiunea de toamnă

contestatii bac

Cel mai important examen din viața adolescenților de clasa a XII-a s-a terminat, iar acum ei așteaptă să afle cum s-au descurcat. Cei nemulțumiți de nota obținută pot depune foarte ușor contestații. Iată de ce ai nevoie pentru a face contestație la Bac.

Cum să faci contestație la Bac. E chiar simplu

Notele finale de la examenul de Bacalaureat vor fi afișate pe cinci septembrie, dar până atunci, elevii au timp să depună contestații, în cazul în care nu sunt mulțumiți de nota pe care au obținut-o la una dintre materii.

Astfel, elevii trebuie să știe când trebuie să depună contestațiile și de ce au nevoie. Chiar după ce se vor afișa primele note, pe data de 2 septembrie, candidații nemulțumiți de corectarea lucrării lor și care doresc să obțină o notă mai mare, pot apela la contestații. 

Elevii care vor să facă contestații trebuie să facă o declarație-tip în care să ia la cunoștință că nota lor poate fi schimbată în urma reevaluării.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, arată Ministerul Educației.

Cum se desfășoară procesul de a depunde contestații

Este formată o comisie specială, care strânge contestațiile, ce trebuie soluționate până pe 5 septembrie, data la care se afișează rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat. Iată ce procedură se urmează:

„Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen”, se arată în documentul ministerului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: