Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se face desertul Albă ca Zăpada: rețetă, ingrediente și mod de preparare

Cum se face desertul Albă ca Zăpada: rețetă, ingrediente și mod de preparare

Prăjitura Albă ca Zăpadă

Prăjitura Albă ca Zăpadă este nelipsită de pe mesele românilor atunci când sunt sărbători. Este o prăjitură delicioasă, cremoasă, care merită servită celor dragi, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.

Cum se face Prăjitura Albă ca Zăpadă. Rețetă pas cu pas

Prăjitura Albă ca Zăpadă este una delicioasă, iar aspectul ei este perfect pentru sărbătorile de iarnă, la fel cum este, de altfel, și numele. Puteți să cumpărați această prăjitură și de la supermarket, însă cea mai bună soluție este să o prepari chiar tu, acasă la tine.

Ingrediente prăjitura Albă ca Zăpadă

Pentru foi:

10 linguri de lapte

10 linguri de zahăr

10 linguri de ulei

2 ouă

o linguriță rasă de amoniac

un praf de sare

făină cât cuprinde (500-550 g)

Pentru cremă:

1 litru de lapte

8 linguri de făină

6 linguri de zahăr

un pachet de unt (200 gr)

coajă de la o lămâie

1 esență de vanilie

sucul de la 1/2 de lămâie (sau de la o lămâie întreagă dacă va place crema mai acrișoară)

nuca de cocos pentru ornat

Cum se face prăjitura Albă ca Zăpadă

Începem prin a face foile pentru prăjitura noastră. Amestecăm uleiul, ouăle, zahărul și laptele. Batem toate aceste ingrediente până când zahărul este topit. Punem și sarea și amonicul, iar apoi începem să punem făină, puțin câte puțin.

Lăsăm aluatul să se odihnească timp de 30 de minute, iar apoi rulăm trei foi, pe care le coacem la o temperatură de 150 de grade timp de 15 minute.

Trebuie să coacem foile pe fundul unei tăvi de copt, ca acestea să iasă drepte și frumoase.

Pentru cremă, începem prin a pune făina, zahărul, coaja de lămâie într-o cratiță. Adăugăm din lapte, puțin câte puțin, până când adăugăm toată cantitatea. Punem cratița la foc mic și amestecăm continuu, până când aceasta se îngroașă. O acoperim cu folie de plastic pentru a nu forma acea foiță mai tare.

Ca să asamblăm prăjitura, punem prima foaie, apoi un strat de cremă, cam un sfert din compoziție, iar apoi continuăm cu următoarele foi. La final, deasupra ultimei foi presăm nuca de cocos, din belșug.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini