Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se face prăjitura din albușuri de ou. Cu această rețetă îi vei surprinde pe cei dragi

Cum se face prăjitura din albușuri de ou. Cu această rețetă îi vei surprinde pe cei dragi

Prăjitura din albușuri de ou este un desert aparte, cu care nu ai putea da greș dacă dorești să surprinzi pe cineva drag. Iată cum se poate prepara!

Cum se face prăjitura din albușuri de ou. Cu această rețetă îi vei surprinde pe cei dragi!

Prăjitura din albușuri de ou este desertul preferat al multora dintre noi. Nu doar că este foarte delicioasă, ci are și o compoziție cu ingrediente la îndemâna oricui! Dacă nu doriți ca prăjitura să fie prea simplă, puteți pune pe deasupra și puțin miez de nucă.

Acestea sunt ingredientele:

  • 200 grame de albusuri (4 albușuri),
  • 75 grame de zahăr,
  • 3 linguri de ulei,
  • 100 grame de faină albă de grâu,
  • 50 grame de nucă,
  • 1 linguriță cu zeamă de lămâie,
  • 1 linguriță cu esență de vanilie,

Modul de preparare al prăjiturei din albușuri de ou

Separați albușurile de gălbenuș, iar ulterio le puneți într-un vas și le amestecați cu mixerul până ce se obține o compoziție precum o frișcă. Între timp, se mai adaugă zeamă de lămâie și ulei. Amestecăm în continuare și punem și făină, esență de vanilie. După ce ați mai amestecat până ce se formează o compoziție precum smântâna, așezați totul într-o tavă.

Vă recomandăm ca tava să fie unsă cu ulei sau cu foaie de copt. În interior așezăm cu grjă aluatul pe care-l lăsăm la copt timp de 30 de minute. După jumătate de oră îl scoatem și îl lăsăm la răcit tot jumătate de oră. Mai apoi, îl tăiem și punem peste cubulețe miez de nucă.

După cum puteți observa, nu a fost nevoie de praf de copt! Poftă bună! Sursa rețetă: lecturisiarome.ro

Iar dacă vă îngrijorați că aceste prăjituri vă pot îngrășa, aflați că dacă totul este consumat cu limită, nu se poate întâmpla acest lucru.

„S-a constatat ca o singura zi pe săptămână  de excese nu interferează cu dieta urmată în timpul săptămânii. Uneori devine o povară revenirea la dieta recomandată de nutriţionist dacă facem excese! Aici fiecare îşi cunoaşte limitele. Recomandabil e să consumăm dulciuri preparate sau cumpărate în limite responsabile şi mai ales în prima parte a zilei! Pentru cei ce fac sport gen fitness şi îşi doresc un abdomen plat şi o definire exemplară a trupului, consumul de dulciuri este aproape interzis”, potrivit medicului nutriționist Dan Merișca.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: