Redactia.ro
Home » Știri » Cum se simte Valeriu Gheorghiță după vaccinul anti-COVID? Primele declarații

Cum se simte Valeriu Gheorghiță după vaccinul anti-COVID? Primele declarații

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid 19, în România, a fost vaccinat, marți dimineață. El a făcut primele declarații după acest moment. Cum se simte Valeriu Gheorghiță după vaccinul anti-COVID?

Cum se simte Valeriu Gheorghiță după vaccinul anti-COVID

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-coronavirus, la nivel național, medicul Valeriu Gheorghiță a fost vaccinat, marți dimineață, la Centrul de vaccinare pentru COVID-19 de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”. Imediat după administrare, Valeriu Gheorghiță a făcut primele declarații.

Valeriu Gheorghiță a spus după ce s-a vaccinat că acest lucru este o măsură eficientă încât oamenirea să recapete normalitatea, dar și că este important să avem încredere în sistemul medical. Totodată, așa cum prevede procedura, imediat după vaccinare a mai stat 15 minute într-un salon, sub supravegherea doctorilor, pentru a vedea dacă are reacții adverse, transmite Digi 24.

”Știința a triumfat, știința este alături de noi. Sunt onorat și mândru că împreună cu colegii mei ne ocupăm de organizarea campaniei de vaccinare. În imediata perioadă ne dorim ca vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest vaccin. Ne dorim ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie. Vaccinarea este măsura corectă, sigură și eficientă prin care noi putem doar împreună să revenim la normalitate. E timpul să reducem consecințele negative ale pandemiei, să limităm pierderile de vieți omenești, să limităm tragediile familiale. Sunt sentimente de oboseală, de ezitare, de neîncredere. E firesc, suntem oameni cu toții, dar numai împreună putem să risipim virusul neîncrederii. E foarte important să fim încrezători, să avem încredere în sistemul medical, în progresul științific”, a declarat Valeriu Gheorghiță după ce s-a vaccinat.

Câte persoane s-au vaccinat anti-covid

Reamintim despre campania de vaccinare că aceasta a început în România pe data de 27 decembrie 2020. Personalul medicale este primul căruia i se administrează primele doze. Până în prezent, au fost vaccinate 25.508 persoane. 47 de medici au avut reacții adverse. În țară sunt 900 centre de vaccinare anti-coronavirus. România a semnat un contract de 8,5 milioane de doze pentru prima tranșă.

”Trebuie să ţinem cont pe de-o parte de disponibilitatea vaccinurilor. Se poate accelera, pentru că în etapa a doua sunt prevăzute circa 900 de centre de vaccinare. Ori aceste 900 de centre de vaccinare sunt special destinate pentru etapa a doua şi ulterior, bineînţeles, pentru etapa a treia, dar mare parte din centrele în momentul de faţă înfiinţate în unităţile medicale vor rămâne mai departe active şi vor deservi personalul cu boli cronice, persoanele vulnerabile în imediat ce urmează etapa a doua. Deci, din acest punct de vedere, ritmul de vaccinare ar trebui să fie unul satisfăcător. Important este să avem o disponibilitate suficient de mare a vaccinului, pentru că avem un calendar de livrare săptămânal, cel puţin pentru vaccinurile de la compania Pfizer. S-au contractat din partea României circa 8,5 milioane de doze pentru prima etapă, practic pentru primul contract”, a specificat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: