Redactia.ro
Home » Știri » Cum te tratezi de coronavirus, acasă. Ce prescriu medicii celor bolnavi de COVID care nu merg în spital

Cum te tratezi de coronavirus, acasă. Ce prescriu medicii celor bolnavi de COVID care nu merg în spital

Coronavirus

Pandemia de coronvirus încă face ravagii în țara noastră, iar cum spitalele se ocupă doar de pacienții în stare gravă, restul românilor, care contractează forme mai ușoare ale bolii, trebuie să se trateze acasă.

Cum trebuie să ne tratăm acasă, dacă avem coronavirus

După ce am făcut testul de coronavirus și am fost confirmați pozitiv, iar dacă starea noastră de sănătate generală este bună, sau suntem asimptomatici, atunci trebuie să ne petrecem următoarele 14 zile în izolare, acasă.

Fiindcă pentru formele ușoare nu trebuie să mai mergem la spital, trebuie să stăm acasă și să ne tratăm, cu acordul medicului, bineînțeles.

De ce au nevoie bolavii de Covid-19? De vitamina C și D3, neapărat, dar unii specialiști susțin că paracetamolul ar fi foarte bun în aceste cazuri ușoare ale infectării cu coronavirus.

De altfel, un medic care a fost infectat a povestit cum s-a tratat. Acesta a precizat că forma de boala pe care a avut-o a fost una ușoară.

„Am luat Paracetamol. Încă nu știm dacă coagulantele salvează sau nu vieți. Avem niște motive logice să credem că salvează vieți, pentru că sunt multe tromboze, dar încă nu s-a  demonstrat. Dacă aș fi avut o formă mai gravă aș fi acceptat anticoagulant. Dacă aș fi avut o afectare pulmonară cu furtună citokinică probabil că aș fi acceptat, deși primele studii nu arată, din nou, că ar salva vieți”, a povestit Cristian Băicuș, medic la Spitalul Colentina.

Ce tratamente sunt folosite în spitale pentru tratarea COVID

Mai mult decât atât, însuși Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre tratamentul împotriva infecției cu COVID-19 și a precizat că nu există un tratament standard.

„De exemplu, sunt asimptomatici cărora nu li se dă nimic; sunt simptome ușoare la care merge cu un paracetamol, dar sunt și, în funcție de simptomatologie, tratamente care includ antivirale care se folosesc în HIV, medicamente – hidroxoclorochina – care se folosește în tot ce înseamnă malarie, care se folosesc în poliartrita reumatoidă. Sunt antibiotice, cu scop de imunomodulatoare pe care le folosim, că-i azitromicina, că este claritomicina, că avem tucilizumab, care este un imunomodulator, că avem ce folosesc cei din Statele Unite, remdesivirul, care a ajuns în țară și care este în acest moment medicament folosit în clinicile noastre, favipiravirul, care se folosește foarte mult în Rusia sau în țările sud-est asiatice, le avem. Ele rămâne să fie adaptate și adoptate de fiecare clinică în parte, în funcție de necesitate. Este libertatea fiecărui profesionist”, spunea Nelu Tătaru în urmă cu ceva timp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: