Redactia.ro
Home » Știri » Cum va fi vremea în weekend. Temperaturile ajung la 21 de grade

Cum va fi vremea în weekend. Temperaturile ajung la 21 de grade

Meteorologii anunță că săptămâna se încheie cu un fenomen  neobișnuit pentru această perioadă a anului. O creștere semnificativă a temperaturilor este prognozată în următoarele zile, determinată de o circulație sud-vestică, ce aduce în țara noastră aer cald și umed, provenit din regiunea mediteraneană și nordul Africii.

Cum va fi vremea în acest weekend

Vineri, 23 februarie, se anticipă o vreme frumoasă și extrem de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi predominant variabil până la senin în cea mai mare parte a României, iar temperaturile maxime vor oscila între 13 și 20°C. În unele zone, mai ales în vest și sud-est, se vor înregistra intensificări ale vântului, cu rafale de până la 40 – 50 km/h.

Începând cu a doua parte a zilei de sâmbătă, 24 februarie, se așteaptă ploi slabe sau moderate cantitativ în jumătatea vestică a țării. Datorită temperaturilor ridicate, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie, inclusiv în zonele montane, ceea ce va contribui la topirea zăpezii.

Temperaturi neașteptate pentru această perioadă

În regiunile extracarpatice, inclusiv în București, vremea va fi frumoasă și temperaturile vor atinge valori de aproximativ 16 – 20°C, iar în unele locuri, în special în sud-est, chiar și 21 – 22°C, conform informațiilor oferite de meteoradar.ro.

Duminică, 25 februarie, se prognozează un cer predominant noros în prima parte a zilei, cu excepția unor zone din sud-est. Cu toate acestea, spre după-amiază, soarele va răsări în mare parte din țară. Temperaturile vor varia între 14 și 21°C, însă în anumite locuri sunt posibile câteva averse, mai ales în zona sudică a Carpaților Meridionali.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: