Redactia.ro
Home » Știri » Cum verifici dacă ești asigurat la CNAS

Cum verifici dacă ești asigurat la CNAS

Cum verifici dacă ești asigurat la CNAS

Asigurarea de sănătate este foarte importantă, pentru că datorită ei ne putem bucura de servicii medicale gratuite atunci când avem nevoie. Iată cum poți afla dacă ești sau nu asigurat!

Cum să afli dacă ești asigurat sau nu

Există o modalitate foarte simplă prin care poți verifica dacă asigurarea ta de sănătate este sau nu validă. Acum, poți face acest lucru foarte simplu, din propria ta casă, sau mai bine zis, de pe orice dispozitiv mobil pe care îl deții.

Iată ce a transmis Casa Națională de Asigurări de Sănătate:

„Verificarea calităţii de asigurat se face on line, direct la furnizorii de servicii medicale. Potrivit prevederilor Ordinului Preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 581/08.09.2014 privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calităţii de asigurat,  persoanei care necesită servicii medicale, medicamente, îngrijiri la domiciliu şi dispozitive medicale, cu excepţia celor din pachetul minim de servicii medicale,  îi va fi verificată calitatea de asigurat de către furnizorul de servicii medicale  ca urmare a interogării aplicaţiei pe site-ul CNAS la adresa http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html”, se anunță pe site-ul web.

Acum, nu mai este nevoie să stăm pe drumuri pentru a afla dacă suntem sau nu asigurați, după cum remarcă președinele CNAS.

„Este o măsură menită să vină în sprijinul asiguraților care nu mai trebuie să facă un drum la casa de asigurări pentru a cere adeverința de asigurat, atât timp cât există un instrument la îndemâna tuturor furnizorilor de servicii medicale pentru a verifica dacă  cel care solicită serviciul este asigurat sau nu”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Ce putem face dacă apărem drept neasigurați

Dacă introducem datele necesare, adică CNP-ul, și nu apărem în sistem, dar știm că suntem asigurați sau abia ce ne-am făcut o asigurare, trebuie să ne prezentăm la casa de asigurări de sănătate. Iată ce procedură trebuie să urmăm:

„Dacă în urmă interogării, persoana apare ca neasigurată, aceasta se va prezenta la casa de asigurări de sănătate cu documentele care atestă calitatea de asigurat pentru a solicita eliberarea unei adeverințe. Documentele necesare pentru a face dovada calității de asigurat la casa de asigurări sunt prevăzute în ordinul mai sus menționat pentru fiecare categorie de asigurați în parte.. Automat, la eliberarea adeverinței de către casa de asigurări, calitatea de asigurat va fi validată și în sistemul informatic (SIUI). Astfel, nu mai este necesară eliberarea adeverinţei de asigurat pentru persoanele care figurează în sistemul informatic ca fiind persoane asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România, conform aplicaţiei instalată pe site-ul CNAS”, mai anunță instituția.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: