Redactia.ro
Home » Știri » Cum vor funcționa școlile în preajma alegerilor. Documentul a fost semnat!

Cum vor funcționa școlile în preajma alegerilor. Documentul a fost semnat!

cursuri online

Elevii vor învăța online în perioada 25-29 septembrie, a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Măsura se aplică, însă, doar celor care învață în școlile în care vor fi amenajate secţii de votare.

Decizia CNSU a fost luată în contextul organizării alegerilor locale din 27 septembrie.  Autoritățile susțin că este necesar un timp mai mare pentru pregătirea secţiilor de votare şi pentru dezinfectarea ulterioară a sălilor. Potrivit ordinului Ministerului Educației, trimis spre publicare în Monitorul Oficial, orele se vor desfășura exclusiv online, pe 25, 28 şi 29 septembrie, în toate unităţile de învăţământ în care vor fi amenajate secţii de votare.

„Activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar în care sunt organizate secţii de votare, se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie. Aceasta se va desfăşura exclusiv în sistem on-line.

Această decizie a fost aprobată de ministrul educaţiei şi cercetării, Monica Anisie, printr-un ordin transmis spre publicare în Monitorul Oficial, în urma Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 46/2020.

În această perioadă, activităţile didactice în unităţile de învăţământ aflate în situaţia mai sus menţionată se vor realiza conform metodologiei privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin OMEC 5545/2020”, a transmis, la rândul său, Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Cursurile față în față se reiau miercuri, 30 septembrie

Potrivit Ministerului, procesul instructiv-educativ faţă în faţă va fi reluat în data de 30.09.2020, conform scenariilor aprobate de către comitetele judeţe/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, cu respectarea tuturor condiţiilor de siguranţă şi igienă sanitară.

Această propunere a fost agreată în întâlnirea de lucru de luni, 21 septembrie, pe care ministrul educaţiei şi cercetării a avut-o cu reprezentanţi ai Asociaţiei Comunelor din România, ai Asociaţiei Oraşelor din România, ai Asociaţiei Municipiilor din România şi ai Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: