Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar 13 aprilie 2021. Ce valori au monedele de la schimb

Curs valutar 13 aprilie 2021. Ce valori au monedele de la schimb

Curs valutar BNR 24 iunie 2021

Curs valutar 13 aprilie 2021. Ce valori au monedele folosite de români în ziua aceasta. Iată ce curs valutar a transmis BNR pentru principalele monede.
UPDATE 13 APRILIE
1EUR-4.9225
1USD-4.1367
1CHF-4.4720
1GBP-5.6963

Curs valutar 13 aprilie 2021. Valorile monedelor

Banca Națională a României a transmis ce valori au principalele monede folosite la schimburile valutare. Actualizarea acestor valori se va face la ora 13:00, când are loc o nouă ședință a BNR, dar până la acel moment, valorile care sunt luate în considerare sunt cele din sesiunea precedentă a BNR.

Curs valutar 13 aprilie 2021. Cât costă un euro

Euro a scăzut și a ajuns la valoarea de 4.9205 de lei. Scăderea înregistrată este de -0.0007 de lei.

Curs valutar 13 aprilie 2021. Cât costă un dolar american

Și dolarul american a scăzut, după cum arată cursul valutar al BNR. Acesta a ajuns la o valoare în raport cu leul de 4.1335 de lei.

Curs valutar 13 aprilie 2021. Cât costă un franc elvețian

Francul elvețian este una dintre monedele europene care a scăzut în sesiunea precdentă a BNR și a ajuns să coste 4.4728 de lei.

Curs valutar 13 aprilie 2021. Cât costă o liră sterlină

Lira sterlină s-a apreciat în fața leului românesc, după cum arată BNR. Valoarea acestuia este de 5.6802 de lei.

Cum ne afectează, de fapt, creșterea euro

Euro a ajuns la valoarea de 4.9205 de lei, iar acest lucru nu ar trebui neapărat să ne îngrijoreze, pentru că aceeași tendință o au toate monedele din zonă.

„Am avut în ultima perioadă o creștere regională a tuturor valutelor din regiune. Vin pe fondul întăririi dolarului, care e la un nivel ridicat, cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani față de euro. În ceea ce privește leul, am avut azi-noapte, de exemplu o creștere semnificativă a cursului pe interbancar, semn că nerezidenții sunt cei care operează aceste tranzacții, cei care operează din afara țării. E o situație mai greu de gestionat pentru BNR, pentru că nu suntem activi pe piață în acel moment”, a spus Dan Suciu, reprezentantul BNR.

„Aceste creșteri venite noaptea, cu un caracter evident speculativ, dar nu foarte accentuat, riscă să continue. Avem un curs flexibil pe care încercăm să nu-l ducem la o flexibilitate majoră, avem o tensiune în societate, presiuni pe piețele externe care duc la aceste evoluții”, a adăgat el.

Creșterea nu se va vedea în prețuri și nu va afecta consumatorii, spune Dan Suciu.

„Creșterea de la începutul anului nu este semnificativă, sunt 2-3 bani, iar acest lucru nu se vede neapărat în prețuri într-un mod semnificativ, așa încât cei câțiva lei în plus, dacă sunt, să fie un efort financiar, mai ales că anii trecuți am avut creșteri semnificative de salarii și de venituri în România. Nu cred că e un curs care să afecteze semnificativ sau sensibil veniturile populației”, a mai spus Suciu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: