Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 10 mai 2021. Valorile monedelor principale

Curs valutar BNR 10 mai 2021. Valorile monedelor principale

Curs valutar BNR 10 mai 2021

Curs valutar BNR 10 mai 2021. Valorile monedelor principale, la început acestei săptămâni. Iată ce valori sunt stabilite pentru monedele folosite la nivel mondial.

Curs valutar BNR 10 mai 2021. Valorile monedelor principale

Banca Națională a României (BNR) transmite zilnic, începând cu ora 13:00, valorile pentru principalele monede folosite la nivel internațional. În zilele libere legale acest lucru nu se mai întâmplă, asfel că, momentan, valorile valabile pentru 10 mai sunt cele stabilite joi, 6 mai sau vineri, 7 mai. Iată ce valori au fost stabilite pentru un euro, un dolar american, un franc elvețian sau o liră sterlină!

Curs valutar BNR 10 mai 2021. Cât costă un euro

Ultimele date arată că leul a câștigat teren în fața tuturor monedelor importante: euro, dolarul american, lira sterlină și francul elvețian.

Un euro costă 4, 9262 lei, conform celor mai recente contații ale BNR. S-a aflat că moneda europeană înregistrează o scădere de 0,0004 unități față de valoarea  stabilită în urma ședinței BNR de joi, 6 mai. De altfel, dolarul american a înregistrat o scădere de 0,0081 unități, fiind cotat astfel la 4.0800 lei. Joi, 6 mai, când dolarul american costa 4.0881 lei.

Curs valutar BNR 10 mai 2021. Cât costă o liră sterlină

Lira sterlină continuă să aibă cele mai mari fluctuații în acest an. Lira sterlină a fost cotată la 5.6770 lei, potrivit cursului valutar anterior. Moneda britanică a înregistrat astfel o scădere masivă de 0,0145 unități.

Curs valutar BNR 10 mai 2021. Cât costă un franc Elvețian

Vineri, 7 mai, francul elvețian a fost cotat la 4.4941 lei. Comparativ cu joi, 6 mai, a înregistrat o scădere de 0,0020 unități. Atunci, această monedă putea fi cumpărată la prețul de 4.4961 lei.

BNR: ”Evoluțiile în planul sănătății publice continuă să genereze incertitudini”

BNR trage un semnal de alarmă. Din cauza pandemiei, activitatea economică este afectată, drept urmare, ia toate măsurile necesare pentru a menține o stabilitate a acesteia, fără a afecta cursul de schimb al leului.

”Evoluțiile în planul sănătății publice continuă să genereze incertitudini fără precedent și riscuri majore la adresa perspectivei activității economice și a funcționării piețelor financiare, cu impact asupra stabilității macroeconomice și a stabilității financiare. Prin urmare, BNR va monitoriza pe mai departe toate evoluțiile relevante și va actualiza evaluările, continuând totodată să acționeze în direcția furnizării lichidității necesare sistemului bancar (fără a afecta stabilitatea relativă a cursului de schimb al leului), în condițiile unei reduceri graduale și sustenabile a ratelor de dobândă; măsurile vor fi atent calibrate astfel încât să nu descurajeze economisirea internă, care reprezintă principala sursă de finanțare a economiei reale și a sectorului bugetar”, a transmis BNR.

De altfel, BNR dă asigurări că monele și bacnotele sunt curățate înainte de a fi date mai departe.

„Bancnotele și monedele metalice care se reîntorc periodic la BNR sunt procesate în spații special destinate operațiunilor cu numerar, dotate cu sisteme complexe de ventilație și filtrare a aerului climatizat, precum și de sterilizatoare UV. Înainte de repunerea în circulație, bancnotele și monedele metalice se ambalează în folie termocontractibilă și se depozitează în tezaurele proprii pentru o perioadă de minimum 14 zile. Toate locațiile sunt periodic igienizate cu produse de curățenie profesionale și dezinfectate cu produse biocide, iar pentru protecția personalului au fost luate măsuri adecvate contextului pandemic actual.Cu toate acestea, pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm utilizarea mijloacelor de plată electronice (prin card, telefon, transfer bancar, plată online etc.) ori de câte ori este posibil, precum și igienizarea mâinilor după fiecare manipulare de numerar”, a transmis BNR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: