Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 11 mai 2021. Valorile monedelor principale

Curs valutar BNR 11 mai 2021. Valorile monedelor principale

Curs valutar BNR 11 mai 2021

Curs valutar BNR 11 mai 2021. Valorile monedelor principale în această zi. Iată în rândurile următoare ce valori sunt stabilite pentru monedele folosite la nivel mondial!

Curs valutar BNR 11 mai 2021. Valorile monedelor principale

Banca Națională a României (BNR) transmite în fiecare zi de la ora 13:00 valorile pentru principalele monede folosite la nivel global. Fac excepție zillele libere, ultima actualizare în acest sens fiind luni, 10 mai 2021. Iată ce valori au fost stabilite pentru un euro, un dolar american, un franc elvețian sau o liră sterlină!

Curs valutar BNR 11 mai 2021. Cât costă un euro

Conform ultimelor date, euro a avut de pierdut teren în fața leului. De fapt, leul a câștigat teren și față de dolarul american, lira sterlină și francul elvețian. Ultimele cotații ale BNR arată că un euro costă 4, 9262 lei, astfel  moneda europeană are o scădere de 0,0004. De asemenea, dolarul american a înregistrat o scădere de 0,0081 unități, fiind cotat astfel la 4.0800 lei.

Curs valutar BNR 11 mai 2021. Cât costă o liră sterlină

Ultimul curs valutar arată că lira sterlină a fost cotată la 5.6770 lei. Concret, lira sterlină  înregistrat  o scădere masivă de 0,0145 unități.

Curs valutar BNR 11 mai 2021. Cât costă un franc Elvețian

Vineri, 7 mai, francul elvețian a fost cotat la 4.4941 lei. Luni, 10 mai francul elvețian a fost cotat la 4, 4955 unități comunitățo comparativ cu vineri, 7 mai când avea 4, 4941  unități.

Incertitudini în plan economic din cauza pandemiei

BNR transmite că economia se află într-o incertitudine în momentul de față, din cauza pandemiei. Astfel, BNR încearcă să mențină o stabilitate pentru ca situația să nu degenereze.

”Evoluțiile în planul sănătății publice continuă să genereze incertitudini fără precedent și riscuri majore la adresa perspectivei activității economice și a funcționării piețelor financiare, cu impact asupra stabilității macroeconomice și a stabilității financiare. Prin urmare, BNR va monitoriza pe mai departe toate evoluțiile relevante și va actualiza evaluările, continuând totodată să acționeze în direcția furnizării lichidității necesare sistemului bancar (fără a afecta stabilitatea relativă a cursului de schimb al leului), în condițiile unei reduceri graduale și sustenabile a ratelor de dobândă; măsurile vor fi atent calibrate astfel încât să nu descurajeze economisirea internă, care reprezintă principala sursă de finanțare a economiei reale și a sectorului bugetar”, a transmis BNR.

Înainte ca monedele și bancnotele să fie date în folosință trec printr-un proces de curățare, mai anunță BNR.

„Bancnotele și monedele metalice care se reîntorc periodic la BNR sunt procesate în spații special destinate operațiunilor cu numerar, dotate cu sisteme complexe de ventilație și filtrare a aerului climatizat, precum și de sterilizatoare UV. Înainte de repunerea în circulație, bancnotele și monedele metalice se ambalează în folie termocontractibilă și se depozitează în tezaurele proprii pentru o perioadă de minimum 14 zile. Toate locațiile sunt periodic igienizate cu produse de curățenie profesionale și dezinfectate cu produse biocide, iar pentru protecția personalului au fost luate măsuri adecvate contextului pandemic actual.Cu toate acestea, pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm utilizarea mijloacelor de plată electronice (prin card, telefon, transfer bancar, plată online etc.) ori de câte ori este posibil, precum și igienizarea mâinilor după fiecare manipulare de numerar”, a transmis BNR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: