Curs valutar BNR 15 ianuarie 2021. Banca Națională a României a stabilit care este rata de curs valutar pentru principalele monede europene. Iată ce valori au acestea în această zi.
BNR a actualizat cursul valutar:
1EUR-4.8737
1USD-4.0172
1CHF-4.5274
1GBP-5.4853
Curs valutar BNR 15 ianuarie 2021. Ce valori au monedele de schimb valutar
În fiecare zi, valoarea monedelor de la nivelul întregii lumi este actualizată de Banca Națională a României, care se ocupă de stabilirea cursului valutar. Acest lucru se întâmplă după ora 13:00, așa că până la momentul respectiv, datele care sunt luate în considerare sunt cele din sesiunea precedentă stabilită de BNR, adică cea de joi. Toate instituțiile și inclusiv românii care doresc să efectueze tranzacții la schimbul valutar trebuie să ia în considerare valorile acestea. Iată cât costă un euro, un dolar american, un franc elvețian sau o liră sterlină.
Curs valutar BNR 15 ianuarie 2021. Valoarea unui euro
Euro a scăzut pentru prima dată după mult timp și a ajuns la valoarea de 4.8728 de lei. Scăderea care a fost stabilită în cursul BNR a fost de -0.0010 de lei, iar leul românesc a crescut pentru prima dată după mult timp în fața euro.
Curs valutar BNR 15 ianuarie 2021. Valoarea unui dolar american
Dolarul american este una dintre monedele care au crescut în sesiunea aceasta a Băncii Naționale a României, iar valoarea la care a ajuns este de 4.0058 de lei. Creșterea care a fost înregistrată de BNR a fost de +0.0033 de lei.
Curs valutar BNR 15 ianuarie 2021. Valoarea unui franc elvețian
Și francul elvețian a fost stabilit în creștere în sesiune de joi, iar până la actualizarea cursului valutar, valorile care este luată în considerare este cea de 4.5100 de lei.
Curs valutar BNR 15 ianuarie 2021. Valoarea unei lire sterline
Lira sterlină a scăzut și a ajuns să coste 5.4698 de lei. Scăderea înregistrată a fost de -0.0036 de lei.
Ce rol are schimbul valutar. Informațiile BNR
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a transmis ce rol are cursul de schimb valutar pentru țara noastră.
„Cursul de schimb joacă, în mod special în cazul României, un rol important de indicator public al stabilităţii şi situaţiei economice generale, iar BNR a menţinut regimul de flotare controlată, dar, având în vedere contextul actual, a decis să furnizeze lichiditate, în special pe bază bilaterală pentru a preveni volatilitatea excesivă a cursului nominal şi pentru a preveni o depreciere majoră nenecesară a monedei naţionale. În ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, spre deosebire de evoluţiile altor ţări din regiune, BNR nu a operat reduceri drastice ale ratei dobânzii de politică monetară”, mai spune Isărescu.
Acesta a mai vorbit și despre efectele pe care le-a avut pandemia asupra țării noastre, și mai ales asupra sectorului economic.
„Unele dintre efecte s-au resimțit deja la nivelul sectorului bancar, iar altele este posibil să se materializeze pe termen scurt. În primul rând, incertitudinile cu privire la perspectivele cadrului economic au condus la creșterea volatilității surselor de finanțare, în special în intervalul apropiat datei declarării stării de urgență în România, cu efecte tranzitorii asupra lichidității bancare”, arată raportul de stabilitate al BNR.