Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 21 decembrie 2020. Valorile principalelor monede

Curs valutar BNR 21 decembrie 2020. Valorile principalelor monede

Curs valutar 19 ianuarie 2021.

Curs valutar BNR 21 decembrie 2020. Banca Națională a României a stabilit care sunt valorile pentru principalele monede europene. Iată ce valori au acestea.

UPDATE

BNR a actualizat cursul valutar:

1EUR-4.8663
1USD-4.0068
1CHF-4.4990
1GBP-5.2964

Curs valutar BNR 21 decembrie 2020. Ce valori au principalele monede europene

În fiecare zi, în cursul orei 13:00,  specialiștii de la Banca Națională transmit rata de schimb valutar pentru principalele monede europene. Astfel, până la acea oră, datele care sunt luate în considerare inclusiv de instituțiile bancare sunt cele din data precedentă, adică din sesiunea anterioară a BNR. Fiind luni, datele care sunt luate în considerare sunt cele de vineri, până la momentul actualizării.

Curs valutar BNR 21 decembrie 2020. Ce valoare are un euro

Euro a scăzut dramatic în sesiunea precedentă și a ajuns la 4.8677 de lei, de la 4.8697 de lei. Urmează să vedem actualizare în cursul orei 13:00.

Curs valutar BNR 21 decembrie 2020. Ce valoare are un dolar american

Dolarul american este și el în scădere, iar valoarea care a fost stabilită pentru acesta a fost de 3.9715 de lei. A fost înregistrată o scădere de -0.0112 de lei. Anterior, valoarea unui dolar a fost de 3.9827 de lei.

Curs valutar BNR 21 decembrie 2020. Ce valoare are un franc elvețian

Francul elvețian este și el în scădere și a ajuns la valoarea de 4.4969 de lei. Scăderea stabilită a fost de -0.0094 de lei.

Curs valutar BNR 21 decembrie 2020. Ce valoare are o liră stelină

La fel ca toate celelalte monede europene, și lira sterlină este în scădere. Valoarea acesteia este de 5.3695, potrivit sesiunii BNR de vineri.

Ce s-a întâmplat cu ratele dobânzilor în ultimele luni

BNR a explicat ce s-a întâmplat cu ratele dobânzilor în ultimele luni.

„Ratele dobânzilor la creditele noi acordate de bănci populaţiei şi firmelor au avut o tendință evidentă de scădere în ultimele luni, media lor ajungând în aprilie la 6,05 la sută, de la 7,24 la sută în februarie 2020, în timp ce rata medie a dobânzii la depozitele noi la termen a rămas relativ constantă (2,09 la sută în aprilie și mai, față de 2,12 la sută în februarie). Drept consecință, ecartul dintre ratele medii ale dobânzilor la credite şi cele la depozite s-a redus pronunțat, atingând în aprilie cea mai mică valoare din ultimii 9 ani și jumătate, iar pe segmentul societăților nefinanciare ecartul a coborât în mai a.c. la un minim istoric”, anunță BNR.

Cum afectează COVID sectorul bancar

„Evoluțiile în planul sănătății publice continuă să genereze incertitudini fără precedent și riscuri majore la adresa perspectivei activității economice și a funcționării piețelor financiare, cu impact asupra stabilității macroeconomice și a stabilității financiare. Prin urmare, BNR va monitoriza pe mai departe toate evoluțiile relevante și va actualiza evaluările, continuând totodată să acționeze în direcția furnizării lichidității necesare sistemului bancar (fără a afecta stabilitatea relativă a cursului de schimb al leului), în condițiile unei reduceri graduale și sustenabile a ratelor de dobândă; măsurile vor fi atent calibrate astfel încât să nu descurajeze economisirea internă, care reprezintă principala sursă de finanțare a economiei reale și a sectorului bugetar”, a transmis BNR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: